Hárommilliárdból épülhet át a Moszkva tér

2011. június 07. 08:18

A városfejlesztési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes szerint 2012 végére hárommilliárd forintból újítja fel az állam a Széll Kálmán teret. A Főmterv Zrt.-t tanulmányterv készítésére kérik fel.

2011. június 07. 08:18

Hutiray Gyula városfejlesztési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes a Napi Gazdaságnak elmondta: a Főmterv Zrt. nyerte meg a Széll Kálmán tér átépítésére kiírt ötletpályázatot, így a céget tanulmányterv készítésére kérik fel. Az egykori Moszkva tér állami finanszírozással, mintegy hárommilliárd forintból alakulhat át.

A főpolgármester-helyettes szerint a renoválás során a tér megszabadulhat a hatvanas-hetvenes éveket idéző hangulattól is. A beépítés jelenlegi szintjét a projekt nem növelheti és a kerületi szabályozási tervet sem szeretnék módosítani. „Az átépítés során nem nagy léptékű üzleti fejlesztés lesz, hanem a tér közepét, elsősorban a közlekedési kapcsolatokat rendezik. A tanulmányterv készítésénél már a fonódó villamos lehetséges nyomvonalát is figyelembe kell venni” - fejtette ki Hutiray Gyula.

A politikus szerint a tanulmánytervről szeptemberben dönthetnek, az engedélyezési terv 2012 elejére készülhet el, míg a jövő év végére meg is valósulhat a program. Hutiray emlékeztetett: a korábbi nagyszabású átalakítási terveket az lehetetlenítette el, hogy a költségek miatt a ráfordítások megosztására lett volna szükség a kerületek, a főváros és magánbefektetők között.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
z.marian
2011. június 09. 14:27
Még hogy Moszkva tér... :D - Moskau, Moskau, 40 Gläser an die Wand, Russland ist ein schönes Land, ahahahahaaa! - http://www.youtube.com/watch?v=BQAKRw6mToA
Kedves Robi
2011. június 08. 11:37
Róbert Károly krt mikor kerül végre sorra? Ugyanis nem Károly Róbert királyunkról van elnevezve, hanem egy közönséges kommunista bünözőről!
Julio Salazar
2011. június 08. 11:17
Bucifejüek ! A Széll Kálmán tér épül át 3 milliárdból ! Végre, itt az ideje ezt a lepra prolikomcsi feelinget eltüntetni.
HSL
2011. június 07. 19:01
Kúlságos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!