Az LMP módosítaná a lobbitörvényt

2010. augusztus 26. 13:40

A zöldek azt szeretnék, hogy lényegében minden politikai szereplő beszámolna arról, ha gazdasági döntéshozókkal találkozik. Schiffer András szerint így lehull a lepel a lobbicsoportokról, az emberek pedig látnák, mi mozgatja a döntéseket.

2010. augusztus 26. 13:40

Az LMP lobbitörvény módosítását kezdeményező előterjesztése azt célozza meg: ne csak az országgyűlési képviselőknek, hanem a minisztereknek, a polgármestereknek és a parlamenti pártok tisztségviselőinek is be kelljen számolniuk, ha gazdasági szereplőkkel tárgyalnak.

Schiffer András frakcióvezető szerint a változtatás hatására átláthatóvá válna az, hogy „milyen üzleti, gazdasági érdekek mozgatják a különböző politikai döntéseket”. Az ökopárt politikusa szerint mindenkinek jogában áll tudni, hogy milyen érdekcsoportok állnak egy-egy gazdasági döntés mögött. A kötelezettségeket büntetőjogi garanciákkal is védenék.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilyanpeter
2010. augusztus 26. 16:50
nem hiszem, hogy kivitelezhető lenne. Vagy ha igen, akkor csak nagyon drágán.
Rothmüller Mortizár
2010. augusztus 26. 14:42
a zelempé lobbizik a lobbi törvény módosítása érdekében. jó lenne ha látnák a zemberk mi mozgassa a zelempét... mert amit eddg előadtak az nem hihető.(ésakkorfinomvoltam)
blogen
2010. augusztus 26. 14:20
Támogatom, közvetlenül az állam a környezetvédők szétválasztása után!
gillag74
2010. augusztus 26. 13:59
De nagyon hiányoztatok!!!!!!!!!!!!!Sok-sok okosságot akarok még tőletek hallani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!