Ahova akkumulátorgyárak települnek, ott lesz hosszú távon fenntartható járműipar – György László a Mandinernek

2023. augusztus 14. 17:02

Az EU célkitűzése az elektromobilitás erősítése. Elektromobilitás pedig nincs akkumulálotorok nélkül. Akkumulátorok pedig nincsenek akkumulátorgyártás nélkül. György László kormánybiztossal beszélgettünk az MCC Feszten a gazdaság állapotáról, inflációról, rezsivédelemről, geopolitikai kihívásokról és jövőbeni kilátásokról.

2023. augusztus 14. 17:02
null
Pócza István
Pócza István

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A műsor podcast formában is meghallgatható: 

 

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. augusztus 17. 19:07
Ezt a magyar szemellenzékieken kívül mindeni így látja.
ptrfarkas43
2023. augusztus 14. 18:50
A haladók Brüsszelben csápolják a degenerált akku gyár építést igénylő zöld programot, itthon pedig köpködik a gyárépítést. Orbán pedig Brüsszelben köpköd, itthon meg épít. Abnormális az egész.
figyelő4322
2023. augusztus 14. 18:31
Jó, előző hozzászólásomban csak e-autókra gyártott akkumulátorokról írtam, mivel mostanában (egyelőre?) főleg erről van szó. Az e-kocsik esetében az a gond, hogy (egyelőre) főleg a gazdagabbak tudják megvenni, legalábbis Amerókában de gondolom az EU-ban is. Viszont ezen a téren is van remény. Legalábbis Elon Musk terve ÁLLÍTÓLAG az, hogy gyártani fog olcsóbb e-kocsikat, amik csupán $5000-be fognak kerülni. Már új benzines autó sincs a piacon, ami ennél LEGALÁBB triplájába ne kerülne! Ha ez igaz is, még akkor is évekbe telhet, mielőtt ez megvalósul... Hiszen mostanában még a 100-ezrekbe kerülő gyártmányait is elkapkodják. Viszont ha a kezébe akarja venni a piacot (corner the market), akkor talán felgyorsíthatja a folyamatot!
falcatus-2
2023. augusztus 14. 18:19
Ugandai Bubu 2023. augusztus 14. 17:44 Bubuka ! Hát nincs Ugandában egyetlen bennszülött sem aki tudna kölcsön adni egy óvodás firkálmányt a grönlandi jég eltűnéséről? Hogy a man made felmelegedésről ne is beszéljünk. Bubu! azt csak tudják Ugandában az átoprált óvodások is, hogy mennyi a légköri koncentrációja annak a klíma-gyilkos szerencsétlen Co2-nek ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!