A földprivatizáció ellen tüntetett az ellenzék

2015. október 06. 12:01

A földprivatizáció ellen, együtt tüntetett majdnem a teljes ellenzék: a Jobbik, az LMP, az MSZP, a PM, Ángyán József és az Élőlánc.

2015. október 06. 12:01

Együtt tüntetett az állami földek privatizációja ellen a Jobbik, az LMP, az MSZP, a PM, Ángyán József és az Élőlánc. Sallai Róbert Benedek LMP-s képviselő szerint a privatizáció bűncselekmény; Ángyán József szerint ez a politika se nem keresztény, se nem polgári; Magyar Zoltán jobbikos képviselő szerint a szóban forgó föld nem a Fidesz, hanem minden magyar állampolgár földje; Ács Sándorné szerint Orbán Viktor eladja a hazát; Szabó Rebeka szerint a fideszes agrárpoltika üzenet, hogy haljon meg minden volt földtulajdonos. Beke Károly, az MSZP képviselője pedig arra szólított fel: menjenek el a helyi lakosok az árverésekre, és nézzék meg, ki vesz részt a „földlopásban”.

A példátlan ellenzéki összefogással szervezett tüntetést mérsékelt érdeklődés kísérte.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2015. október 06. 22:01
NAPI AKTUÁLIS - Ellenzéki összefogással a "földmutyi" ellen Közzététel: 2015. okt. 6. Közös demonstrációt tartottak az LMP szervezésében az ellenzéki pártok a magyar föld védelme érdekében. A politikusok egyetértettek abban, hogy a Fidesz földtörvénye önös érdekeket és nem közérdeket szolgál, melynek véghez vitelét a társadalom bevonásával lehet megakadályozni. https://www.youtube.com/watch?t=137&v=B4U2LMux7Nc
katus
2015. október 06. 21:25
"A magyar vidék koporsójába verik be a szögeket" - Kepli Lajos az állami földek kiárusításáról a Lánchíd Rádióban https://www.youtube.com/watch?t=75&v=eLL28qW1vG4
gudmen
2015. október 06. 21:25
a beismerö vallomás: https://www.youtube.com/watch?v=klyhoW_3O7U szomoru ilyen országban élni..fidesz-maszop:(
katus
2015. október 06. 20:46
015. 10. 6. 18:53 LÁZÁR JÁNOS BEISMERTE: A FIDESZESEK SZÉTLOPJÁK A MAGYAR FÖLDET! Egészen komoly vallomásra kényszerült Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága keddi ülésén. Lázár ugyanis többek között leszögezte: azért nem fogja az állam a tulajdonában tartani a több mint 380 ezer hektár termőföldet, mert "amikor egy szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor pedig a fideszes menedzsment lopja szét". Lázár János politikai motivációinak vizsgálatát meghagyom majd későbbi publicisztikák témájának, ennek a cikknek nem célja a lázári gondolatok megfejtése, pusztán annyi a feladat, hogy rögzítsük, hogy mit mondott, és persze a keddi nap jeles dátumát (2015. október 6.). Mint ismeretes, az Orbán-kormány a migrációs válság leple alatt belekezdett az állami földek kiárusításába. Erre egyfelől senki nem ruházta fel őket, ugyanakkor ezek a természeti erőforrások a nemzet tulajdonát képezik, éppen ezért nem játszhatóak ki. S ha igen, az több mint hiba, bűntett a haza ellen. Korábbi, egyébként nehezen védhető szakmai érveik, már amikor elmentek egy-egy fórumra (KATT IDE, itt éppen működött a fideszes arrogancia-generátor) és elmondták azokat, arról szóltak, hogy e földek kiárusítására azért van szükség, mert így végül azé lesz a föld, aki megműveli (vö.: gázszerelő, műkörmös), de most végre Lázár János előállt az igazsággal. Azért kell értékesíteni a földeket, mert csak így akadályozható meg, hogy azt a fideszesek szétlophassák azokat!!! (Arról most ne emlékezzünk meg, hogy akiknek eladják, azok is fideszesek, ITT olvashat a hétfői közös ellenzéki megmozdulásról.) Mindenesetre, végre egy vezető kormánypárti politikus is elismerte a nagy nyilvánosság előtt, hogy a XX. század pártjai együtt "lopták szét" az országot. Köszönjük! Várjuk a folytatást, mindenkitől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!