Hatmilliárd eurós büntetést is kaphat a Google

2015. április 16. 11:54

A napokban az EU versenypolitikai biztosa bejelentette, a Google visszaél a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével. Ezzel szemben a Google azt állítja: keresőmotorja éppen a konkurenseinek kedvez.

2015. április 16. 11:54

A Google visszaél a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével, emiatt az Európai Bizottság versenyjogi eljárást kezdeményez – jelentette be a versenypolitikai biztos. Ha a cég a Google Shopping találatait valóban kiemelt helyen szerepelteti, az 6 milliárd eurós büntetést is magával vonhat. A Google arra hivatkozik, hogy keresőmotorja éppen a konkurens digitális kereskedőket részesíti előnyben.

A Bizottság az Android mobil operációs rendszerrel kapcsolatosan is vádolja a Google-t azzal, hogy a szoftvert a trösztellenes szabályok megsértésével erőltette rá egyes készülékgyártókra.

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ifrance
2015. április 16. 12:42
"a Google azt állítja: keresőmotorja éppen a konkurenseinek kedvez" na persze, a kapitalizmusban egy gigacég létrehoz és üzemeltet egy olyan rendszert, ami a saját konkurenseit segíti. ezek tényleg ennyire hülyének nézik az embert?
Kanóc
2015. április 16. 12:42
Fejik a múúúglit, mellényzsebből kifizetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!