„Azt érezzük, hogy ők nem akarnak egy fokkal tovább lépni”

2011. szeptember 02. 17:32

A vágyaik és terveik megvannak a tiszabői fiataloknak, csak a kitartásuk hiányzik. Az Index Tiszabőről szóló sorozatának 5. része a helyi fiatalok jövőképéről.

2011. szeptember 02. 17:32

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 05. 10:24
Mindaz, ami esélyegyenlőség meg felzárkóztatás címen itt évtizedek óta folyik, az cinikus szemfényvesztés. Köze sem sok van a tényleges esélyekhez. Tüneti, okozatokra és nem okokra alapozott programok, elgondolások. Szerintem éppen ezért fokozatosan csak ront a leszakadók helyzetén.
nyugalmazott tanár
2011. szeptember 05. 10:22
A legtöbb antiszociális környezetben felnövekvő gyermek életében nem látott rendes otthont, nem látott normális takarékos életvitelt, fogalma sincsen arról, hogy miért él, vagy miért tanuljon, dolgozzon. Legjobb esetben is önmagában a tanulásban vélné felfedezni az életmódváltás lehetőségét, a tisztességes élet esélyét, holott az csupán egy nélkülözhetetlen, de korántsem elegendő feltétel lenne. Nincsen előttük követhető minta. Ahonnan azt megtanulhatnák, oda az orra hegyét sem engedik bedugni. A polgári családi életbe. Bizony, én is félnék beengedni...
picur3ka
2011. szeptember 04. 13:12
Nagyon kevesen tanulnak tovabb, azok nem akarnak visszamenni. Zero valtozas.
StG
2011. szeptember 04. 09:14
Akiket azonban mindenképpen villanyoszlopon lógva kellene viszont látni: http://index.hu/belfold/2011/09/04/allami_tamogatasokat_is_megcsapolnak_az_uzsorasok/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!