Jön az ukrán támadás újabb hulláma?

2023. július 03. 15:28

Mint látjuk, Zelenszkijék szolgai aktivitását a háború sem törheti meg.

2023. július 03. 15:28
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkva tér

„Pedig Kijev mindent megtesz azért, hogy belesimuljon a nyugati trendbe. No, nem gazdasági értelemben, vagy a demokrácia minőségének tekintetében, de ha ez nem megy, akkor legalább nagy környezetvédőnek mutatkozik. S Zelenszkij a környezet megvédéséről nem is akárkivel, hanem Greta Thunberggel tárgyalt. A svéd környezetvédelmi aktivistával folytatott beszélgetésen a háború által okozott ökológiai károkról esett szó, amelyek felmérése és kezelése céljából létre akarnak hozni egy nemzetközi munkacsoportot is. Zelenszkij azt mondta, a munkacsoport létrehozása nagyon fontos jele annak, hogy Ukrajnát támogatják. Hát persze! Mindeközben az aktivista arról beszélt, hogy Oroszország »szándékosan veszi célba a környezetet, és semmisíti meg az emberek otthonait«. Hozzátette azt is, hogy szerinte a világ nem reagált megfelelően a Nova Kahovkában történt gátrobbantásra sem.

»Nos, Greta Thunberg a lehető legjobb helyen járt, hiszen a legilletékesebbtől kérdezhette meg, hogy miképp mérgezik a termőföldeket, mi is történt Kahovkánál, kik és hogyan pusztítják a természetet. Segítünk, nem csak az oroszok«.

Mint látjuk, Zelenszkijék szolgai aktivitását a háború sem törheti meg. Akkor is nyugati Kánaánt varázsolnak Ukrajnából, ha az beleszakad. Most éppen ebben a stádiumban van az ország, de vigasztalhatja a szép jövő. Mert, hogy Zelenszkij bejelentette, Ukrajnában hivatalos státuszt kap az angol nyelv. Ugyan sokan még ukránul sem tudnak rendesen, a többség által ismert oroszt meg betiltották, a kisebbségek nyelveit korlátozzák, ám az angol az kell.  A most a radába beterjesztett törvénytervezet hivatalosan is megszilárdítja az angol nyelv státuszát, mint a nemzetközi kommunikáció egyik nyelvét Ukrajnában. A helyi közigazgatás vezetőinek, a tisztviselőknek, a rendőröknek és az ügyészeknek is kötelező lesz az angol nyelv használata. »Ukrajna európai integrációs törekvéseit többek között az európai normák elismerése határozza meg a nyelvpolitika területén« – áll az indoklásban. Ezt a saját bőrükön érzik a kisebbségek, de sokszor a többség is, és nem így gondolja ezt még a Velencei Bizottság sem.”

Nyitókép: Handout / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DorsetNaga
2023. július 04. 22:20
Nem kell sokat várni, hogy felakassza a nép a zongoristát, meg a többi szarfaszút.
namégmitnem
2023. július 04. 21:02
»Nos, Greta Thunberg a lehető legjobb helyen járt, hiszen a legilletékesebbtől kérdezhette meg, hogy miképp "...mérgezik a termőföldeket," Ha a termőföldjeitek megmérgezésében legilletékesebbeket akarta volna megkérdezni, amerikai felvásárlóiknál és a Monsato-nál járt volna, Zselé. Persze, ha jól meggondoljuk, nálad se fordult meg hiába: remélem, kiadta az ukázt, hogy vihargyorsan avázz felszedni a taposóaknákat - elsőként is a tiltott típusúakat, amelyeket bizonyítottan ti telepítettetek:P
backsplash
2023. július 04. 11:07
Nem gyilkoltatott le eleget. Mit ígért az Egyesült Államoknak ez a lekonyult fülű házimanó? Megszabadul a férfi lakosságtól?
ghelmddfd
2023. július 04. 08:41
2.Hullám? Ez a hullma, ez stak így hullát vagyis Leiche-t rekk. A hull hang az indogermán skel, vagyis szel stumától ered, ha az s szakad le, úgy a k az h-vé rakód, ahogy a halnak innen és antsónak innen is. A germán formák sokrétűek, van hallus, vagy u-val, ahogy Schulter is, két l is így, és u-s forma is van. A hullma így azt rekkja, hogy Leiche. Magyarul a Woge az ár stumától ered, ana-val, ana presenz is, ez rakód árnaként. Árna: Woge. árva: schnell, speed, vagyis ár-va. ármány: naknév itt, ez a gross, erhaben. Az ármány hang van így az ármányrejku vagyis Ermanarich névnek innen is. De az ár hang, ahogy prájsz etimológiája bizonylosza, az is volna, hogy az á1-től ered, ahogy ezt az ér degenerált flektált forma is rekka:ér-ár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!