Nógrádi György: Prigozsin aláírta a halálos ítéletét

2023. június 25. 15:39

A szakértő szerint a Wagner-vezér hatalmas stratégiai hibát követett el azzal, hogy fellázadt az orosz vezérkar ellen.

2023. június 25. 15:39
null

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában elmondta, azért volt súlyos hiba Prigozsin lázadása az orosz vezérkar ellen, mert sosem fogják neki megbocsátani, amit tett, mivel ha sikerrel jár, Vlagyimir Putyinra is végzetes csapást mért volna.

Nógrádi szerint bár a Wagner-vezér az „igazság menetének” nevezte katonai puccskísérletét, ez nagyon távol áll a valóságtól, mivel Prigozsin más hadseregekből próbált pénzért katonákat toborozni. Hozzátette, minden nagyhatalom rendelkezik egy, a Wagner-csoporthoz hasonló magánhadsereggel, amely elvégzi helyettük a hivatalosan jogszabályokba ütköző tevékenységeket.

A biztonságpolitikai szakértő arra is kitért, hogy a Wagner-csoport sokkal sikeresebben harcolt Ukrajnában, mint az orosz hadsereg. A legfrissebb adatok szerint 32 ezer embert hoztak ki a börtönből, hogy a Wagner hadseregben harcoljanak. 

Prigozsin és az orosz hadsereg egyik fő konfliktusa az volt, hogy a Wagner-csoport saját bevallása szerint nem kapott annyi fegyvert és lőszert, mint amennyire szüksége lett volna, amiért az orosz vezérkari főnököt és a védelmi minisztert okolták. Nógrádi szerint a gondok ellenére nem volt okos ötlet a puccskísérlet. 

„A Wagner-csoport stratégiai hibát követett el, amikor föllázadt. Egy lázadó csoportnak ugyanis az egyetlen előnye, ha megnézzük a történelmet, hogy cselekedni tud. A Wagner lassan cselekedett, elfoglalta a Rosztovi területet, és bejelentette, hogy megindulnak Moszkva felé. Abban a percben az volt a véleményem, hogy lehetetlen, hogy átvegyék a hatalmat.

– nyilatkozta, és hozzátette, a feleken kívül senki sem tudhatja, milyen megállapodás született a zsoldoshadsereg jövőjével kapcsolatban. 

„Itt jelezni szeretném, hogy a Wagner-csoport vezetője ezzel aláírta a halálos ítéletét. Ugyanis ettől kezdve a csoport szétszakítható, mégpedig azért, mert Putyin a megállapodás után közölte, hogy egyesével kegyelmet ad azoknak, akik megbánják tetteiket” – jelentette ki Nógrádi György. 

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2023. június 26. 10:47
Putyin majd jól megbaxxxa a szájukat ezért, ez nem kérdés!
herden100
2023. június 26. 01:36
Pedig Optimus-Fővezér megmondta, hogy Ő nem cukorból van: https://m.youtube.com/watch?v=zM-Kprv1LoA&pp=ygULUHV0aW4gdG9kYXk%3D
falcatus
2023. június 25. 23:32
ne sajnálja
NullaSalus
2023. június 25. 22:33
Ha Nógrádi így látja, akkor a pápa orosz hasonmásának hosszú élete lesz :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!