Nagyon sokan szólítottatok meg az elmúlt 10 hónapban azzal a kérdéssel: mi lesz az Operában?

2023. május 26. 14:32

Ma kiderült, hogy Szilveszternek 12 év után egy újabb 5 éves kinevezés adatott ennek a csodálatos nemzeti intézménynek az élén.

2023. május 26. 14:32
null
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Nagyon sokan írtatok, hívtatok, szólítottatok meg engem is – mint feleséget – az elmúlt 10 hónapban a kérdéssel: mi lesz az Operában? És mindvégig őszinte volt a válaszom, hogy fogalmam sincs.

Ma kiderült, hogy Szilveszternek 12 év után egy újabb 5 éves kinevezés adatott ennek a csodálatos nemzeti intézménynek az élén. Hatalmas megtiszteltetés ez!

Különösen igaz ez egy vidéki, elsőgenerációs értelmiségi esetében, aki nem dijakkal elhalmozott aktív művész és kívül áll mindenféle kulturális és gazdasági érdekkörön, de sosem lépett ki az értékköréből, ezért módja volt mindig »csak« az Opera érdekeit szem előtt tartva – és persze biztosan nem hibátlanul – vezetni ezt a nagyszerű intézményt.

Kicsiben olyasmi ez, mint nem engedni abból, hogy a magyar érdek szerint vigyük a külpolitikát. Sok konfliktussal is jár és makacs kitartás is kell hozzá. Nem mindig a népszerűség útja.

Az elért eredmények azonban hála Istennek maradandóak és az egész nemzet javára szolgálnak, amiért köszönet mindenkinek, aki ezt az alkotó munkát lehetővé tette és bizalmat adott továbbra is, aki partner egy közösségeket és tereket építő-szépítő, lelki élményeket és katarzisokat nyújtó kőkemény közös munkában!

Nekem csak a családi háttértámogatás szerepe jut mindebből, de az is óriási megtiszteltetés!

Köszönet és hála érte és – Nektek elárulom – én nagyon büszke vagyok a férjemre!

De amiért igaziból klaviatúrát ragadtam, az, hogy köszönetet mondjak mindannyiótoknak a sok-sok kedves, biztató üzenetért, szeretetért!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ribomarton
2023. május 26. 20:16
ebben
Ribomarton
2023. május 26. 20:15
Gratulálok, Ókovács úrnak drukkoltam. Nagyra becsülöm a kihívók közül Miklósa Erikát, Kesselyák Gergelyt, Molnár Leventét, Ertüngeal Alpasjant. A többiek is biztosan jó ötletekkel jöhettek, de az ókovácsi rendszer, eredmények negligálása nagyon nem tetszett. Kéretik Miklósa, Rost művésznőket, hogy énekeljenek, segítsék kapcsolataik révén a minél jobb produkciók létrejöttét. Ugyanezt tegye Molnár Levente, Kesselyák Gergely, Alpasjan! Ilyen művészek, sok kiváló vendegsztár, ilyen milliő mellett válságban volt, van a magyar operajátszás. Egy frászt! A Momus szakértője, valamennyi pályázó válságot fest elénk, ami nincs! Persze lehet még jobb, legyen is! Kéretik mindenki ezután ebbe segítse a régi-új igazgatót!
Claudius1
2023. május 26. 18:56
Mondtam én, hogy mindennap bizonyítani kellett a hűségét a korrupt maffia kormánynak, ezért írt mindennap és szemlézték. Sikerült. Tökmindegy ki az igazgató.
Lajoss
2023. május 26. 17:12
Látod,Zsuzska,Szilvi erősebb,mint János..Bástya et.megkegyelmezett..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!