Cseh Katalin célozgatásokra és hamis állításokra alapozva akarja lejáratni a munkánkat

2023. március 10. 22:35

Cseh imperialista, és úgy véli, hogy nem létezhetnek egymással versengő nézetek Európáról.

2023. március 10. 22:35
null
Frank Füredi
Frank Füredi
EUobserver

„Az EUobserveren 2023. március 7-én megjelent véleménycikk azzal vádolja az MCC Brussels nevű agytrösztünket, hogy »Putyin vízióját« támogatja. A szerző, Cseh Katalin magyar európai parlamenti képviselő azt állítja, hogy célunk »az EU tönkretétele«. A tipikus mcarthyista módszernek megfelelően célozgatásokra és hamis állításokra támaszkodik, hogy lejárassa munkánkat.

Cseh kifogásolja a Politico számára írt véleménycikkemet, amelyben azt állítottam, hogy az MCC Brussels célja, hogy »alternatív jövőképet kínáljon Európáról«. Álságosan azt állítja, hogy agytrösztünk célja valójában Putyin európai víziójának népszerűsítése.

Csehnek minden joga megvan ahhoz, hogy kritizálja a munkánkat, de ahhoz nem, hogy olyan nézeteket és célokat tulajdonítson nekünk, amelyek ellentmondanak a létezésünknek. Csak a jegyzőkönyv kedvéért: az MCC Brussels nem egy Putyin-párti szervezet. Hosszasan írtam az ukrajnai háborúról, és eddig senki nem tulajdonított nekem valótlanságot. Éppen ellenkezőleg, számos kiadvány szimpatikusan véleményezte az »Út Ukrajnába, hogyan tévedt el a Nyugat« című könyvemet, és elismerte, hogy rendíthetetlenül támogatom Ukrajna szuverenitását.

Cseh állításával ellentétben az MCC Brussels valóban alternatív jövőképet kíván kínálni Európa számára. Csehel ellentétben mi úgy gondoljuk, hogy legitim, hogy a geopolitikáról és az európai ügyekről ellentétes nézeteket valljunk.

Ezért szerveztünk a héten konferenciát A geopolitika visszatérése? Európa egy évvel Ukrajna orosz megszállása után. Úgy gondoljuk, hogy korunk nagy kérdései legitim vitatémát képeznek. Éppen azért hívtunk meg ellentétes nézeteket valló előadókat, mert úgy gondoljuk, hogy a szóban forgó kérdések tisztázását csak a vélemények ütköztetése segítheti elő.

A mi megközelítésünkkel ellentétben Cseh uralkodó szemlélettel rendelkezik, és azt vallja, hogy Európáról nem lehetnek egymással versengő nézetek. Különösen azt a magyarországi kísérletet kívánja lejáratni, hogy nemzeti, kulturális és szellemi erőforrásainak fejlesztésével egy alternatív elképzelést vázoljon fel arról, hogy mit jelent európainak lenni. Ezt a projektet putyinizmusként karikírozni szánalmas módja annak, hogy megpróbálja elérni célját.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
loci__
2023. március 15. 19:35
Mozgalmi és esküvőjén négykézláb részegen vágtázó izgalmi dugásra váró katka, te kibaszott Magyarországot hátba támadó és áruló rohadt, ócska kis ribanc, mert neked a mi hazánk Magyarország nem hazád csak csalással megszerzett állampolgársági joggal és hazug esküvel kaptál magyar állampolgárságot, amit tőled már réges-rég vissza kellett volna vonni. Mert téged Kanadából ügynökként szalajtottak ide szart keverni Nem is értem az általad ostorozott Orbán kormányt, hogy ha uniós mentelmi jogod alapján nem lehet téged börtönbe csukni a Magyar Törvények alapján, azért az állampolgárságodat meglehet és meg kellene szüntetni, mert te riherongy sehonnai kibaszott repedt sarkú ribanc vagy, te nem lehetsz velünk egyen rangú és jogú Magyar Állam polgár. Te hülye tahó tudatlan állampolgárságát eláruló és úgy tűnik megtagadni akaró ribanc, amit szerintem nem sokára el fogsz érni, tudod ,hogy hol és milyen területen fog felépülni az akkumulátor gyár Debrecen határában?. Szerintem neked halvány fingod sincs a valós természeti körülményekről. Az építési terület nem kimondottan alkalmas mezőgazdasági termelésre, mert az homok, amin maximum az akác tud eredményesen, ami köztudottan egy invaziv növényi faj Magyarországon. Te hülye tudatlan, tájékozatlan picsa az invazív akácot észak Amerikából erőltették be többek között Magyarországra is. Mielőtt kárognál Brüsszelben Orbánról és a Magyar termőföldről szóló előbb költözz a faszfej köcsög férjecskéddel az akkumulátor gyár létesítésének, térségének közelébe és térségébe és próbáljatok ott mezőgazdasági tevékenységből megélni, szerintem ott felfog kopni az állatok. Hogy higgadni tudjál mielőtt Brüsszelben tudjál ugatni és károgni, Te én továbbra is ajánlom neked, Te repedt sarkú stupid állampolgárságodat eláruló büdös k@rvát esernyős szexel kellene kielégíteni (csukva be nyitva ki , hogy szokja) legalább 10-szer, hogy lenyugodjál a szexuális genderizmusoddal.
Jose
2023. március 13. 13:23
Cseh K. azért lett akaratlanul is hazaáruló, mert annyira görcsösen akarja OV-t kiseprűzni és magát (magukat) hatalomra juttatni, mint az igazság egyedüli letéteményeseit. Nincs semmi, ami nagy ár lenne ezért a céljáért. Ha emlékszünk, a komcsik és a nácik voltak ilyen eszementek. Így járt. Legyen ez tanulság mások számára!
amca
2023. március 11. 19:52
Nyugati moschlék , democsokráciában.. Ellenvélemény, maga a faschizmus. Szólásszabadág= KUSS Sajtószabadság= nácizmus. Véleményszabadság= Terrorizmus
tapir32
2023. március 11. 15:47
"Aki Magyarországra látogat, megtapasztalja, hogy mit jelent a valós szabadság." Novák Katalin Magyarország jogállam és demokrácia. A fékek és ellensúlyok rendszere kiépített és jól működik. Az ellenzék alkalmatlan. Külföldön pénzt tarhálnak miközben az elnyomott áldozat szerepében tetszelegnek. Ugyanakkor, felelőtlenül terjesztik demagógiájukat.. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Az EU jelentések politikai nyomásgyakorlás céljából készültek. Tartalmilag üres frázisok halmazai. Konkrétum alig. A bolhából elefánt gyártás szép példái. Demagóg irományok. A baloldaliak hazugságokkal és csalással megtévesztették az EP-t és annak bizottságait. A gátlástalan hazudozás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal, a butaság beismerése. Azért kell a hazudozás mert, tisztességes úton semmire sem mennének. A hazai választásokon a hazugságaikkal együtt is leszerepeltek. 4x2/3 Mi, magyarok integráns részei és alakítói vagyunk az európai kultúrának. A sajátos magyar kultúránk az európai kultúra részhalmaza. Magyarország és a magyarok Európa és az európai kultúra részei. Aki, úgy érzi, hogy messze van még Európa az, próbálja meg elsajátítani az európai kultúra értékeit. Akkor, talán nem fogja magától oly távolinak érezni Európát és a magyarokat. A nemzeti kultúrák jelentik Európa kulturális a sokszínűségét. Ott kell állandóan a fair play-re hivatkozni, ahol nem az a természetes. Ott kell állandóan a rasszizmust elítélni, ahol nem az elítélése a természetes. Ott kell állandóan a másság elfogadását propagálni, ahol a másság elfogadása nem természetes. Magyarországon a másság elfogadása és a rasszizmus elítélése magától értődő és értetlenül állunk az előtt, hogy ez miért téma. /Érett személyiségű felnőtt emberekről van szó./ A nyilvánvaló, természetes, magától értetődő dolgoknak nincs információ, illetve hír értéke, azokról nem, vagy ritkán beszélünk. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!