Nekik fáj magyarnak lenni

2023. február 28. 14:31

Felfoghatatlan, hogy valaki képtelen büszkének lenni a saját nemzetére, hazájára, otthonára.

2023. február 28. 14:31
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„Elcsíptem egy beszélgetést. Két magyarul beszélő ember arról értekezett, hogy mennyire gáz magyarnak lenni, mennyire cikinek tartják a hagyományainkat, kultúránkat, szokásainkat meg úgy mindent, ami mi vagyunk. Ha nem hallom a saját fülemmel, akkor nem hiszem el, hogy léteznek a társadalomnak olyan szegletei, ahol szitokszónak számít a »magyar.«

A két feltehetően csak útlevelét tekintve magyar ember végül megegyezett abban, hogy bármilyen más nemzetiségűnek jobb lenne lenni, mint magyarnak és elköszöntek egymástól.

Hétfőn pedig újra eszembe jutott ez sokkélmény, amikor a parlamentben jártam. Hallgattam a baloldali képviselőket és nem értettem, hogy miért mondják azokat, amiket folyamatosan öntenek ki magukból. Hiszen gondolkodó magyar ember, ideális esetben nem beszél a hazája ellen.

Ekkor jött Orbán Viktor és egy perc alatt kézzel foghatóvá tette azt, amit éreztem, de nem tudtam ennyire pontosan megfogalmazni. A miniszterelnök tökéletesen felvázolta a baloldal álláspontját a háború, illetve Ukrajna ügyében. Az ellenzék ukránabb az ukránoknál. Tényleg az helyzet, hogy a hazai baloldalnak fontosabb Ukrajna sorsa, mint (papíron) saját hazájának jövője.”

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2023. március 01. 16:55
Gyalázkodás, fültanú, újságcikk... Hm... Erről eszembe jut egy sztori: https://miskolciszemelvenyek.blog.hu/2021/07/01/_ne_bantsd_a_magyart
Lajoss
2023. március 01. 05:43
Dani,menj el katonának..őt hét és alezredes vagy..Bruhaha
gekk
2023. március 01. 02:20
Danika a felszoponc. Csak a fidesz a nemzet, a magyar.
Belakiss
2023. február 28. 22:53
Nekem meg az felfoghatatlan, hogy lehet valaki akkora seggnyaló, mint Bohár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!