Remélem, hogy a kommentfolyam háborgása ezek után legalább egy kissé elcsendesedik

2022. november 29. 10:05

A fenti nevekhez tartozó életművekből egy olyan referencia is kirajzolódik, mely a jövőben elhangzó bírálataim kulturális zsinórmértékéül szolgálhat.

2022. november 29. 10:05
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

„»Kiről van a Puzsérnak jó véleménye? Van bárki, akibe nem tud belekötni? Mikor lesz olyan alkalom, hogy pozitívan nyilatkozik akárkiről is?« – ismétlődik végeláthatatlanul a jól átélhető toposz a kommentmezőkben minden egyes kritikám nyomán. A spekulatív szándékú érdeklődés célja a kognitív disszonancia redukálása, ha ugyanis én nem bírálok, hanem kötekszem, ha senkinek a kulturális teljesítménye nem felel meg nekem, akkor a felhasználóknak az aktuális és épp fájdalmasnak tűnő kritikám tartalmát sem kell a megtámadott kedvencükre vonatkozóan érvényesnek elfogadniuk. A bírálat és a kocsmai kötözködés szándékos összetévesztése oly népszerű frázissá vált, hogy nem kisebb hírességek vágták már a pofámba, mint az egymást is intenzíven rühellő Majka és Dopeman. E felület olvasóitól nyilván nem elvárható, hogy korábbi megnyilatkozásaimat ismerjék, ezért csak úgy kapásból összeírtam száz közismert személyt, akik kapcsán kifejezetten emlékszem a múltból a magam elismerő nyilvános véleményére. Álljon itt tehát minden kommentelő és sértődött celeb okulására száz olyan élő magyar neve, akiknek a tevékenysége valahogy az én ízlésemnek is megfelel.

Adamis Anna, Ambrus Viszkis Attila, Anger Zsolt, Ascher Tamás, Ács Dániel, Badár Sándor, Bálint András, Bán János, Básti Juli, Bereményi Géza, Betlen János, Bodrogi Gyula, Bödőcs Tibor, Böjte Csaba, Bródy János, Csató Funktasztikus Adorján, Csákányi Eszter, Csányi Vilmos, Cserhalmi György, Demjén Ferenc, Dolák-Saly Róbert, Egri János, Fa Nándor, Faragó Richárd, Fábry Sándor, Feldmár András, Fenyő Miklós, Ferenczi György, Fogarasi Yonderboi László, Földes Hobo László, Frenreisz Károly, Galla Miklós, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Gyabronka József, Hajós András, Hajdú B. István, Halász Judit, Háy János, Horváth Krúbi Krisztián, Huszti Péter, Huzella Péter, Illényi Katica, Jordán Tamás, Kassai Lajos, Kepes András, Kern András, Koltai Lajos, Koltai János, Kornis Mihály, Kovács Lajos, Kőhalmi Zoltán, Kukorelly Endre, Laár András, Lackfi János, Lerch István, Levente Péter, Mácsai Pál, Máté Gábor, Mérő László, Mészáros Márta, Milkovics Mátyás, Mogács Dániel, Móczán Péter, Mucsi Zoltán, Müller Péter Sziámi, Németh Lojzi Alajos, Ónodi Eszter, Presser Gábor, Pintér Béla, Plankó Gergő, Pál Feri atya, Pálfi György, Pálvölgyi Géza, Rubik Ernő, Rudolf Péter, Sallai Dé:Nash Bálint, Schell Judit, Scherer Péter, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Solti János, Sólyom László, Stefanovics Angéla, Süveg Saïd Márk, Szalóki Ági, Szirtes Ági, Szörényi Levente, Sztenanovity Dusán, Takáts Tamás, Tátrai Tibor, Ternovszky Béla, Thuróczy Szabolcs, Tolcsvay Béla, Tolcsvay László, Tölgyessy Péter, Udvaros Dorottya, Varró Dániel, Verebes István, Víg Mihály

Remélem, hogy a kommentfolyam háborgása ezek után legalább egy kissé elcsendesedik, s remélem továbbá, hogy a fenti nevekhez tartozó életművekből egy olyan referencia is kirajzolódik, mely a jövőben elhangzó bírálataim kulturális zsinórmértékéül szolgálhat.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wasserwoman
2022. november 30. 06:49
Bástya elvtárs miért maradt le a listáról?
Gecorbi
2022. november 30. 05:54
Nem, fidkany, nem mindenkit fikaz. Olvasd már el értő módon amit írt. Akiket fikáz, ahol ilyen O1G - erintettsegű szarháziak
osbehemot
2022. november 29. 23:01
Hát, a felsoroltak biztos geci boldogok, hogy a nagy Puzsér elismeri őket.
Rocktoberi
2022. november 29. 22:47
Van a listán jópár ember aki nem állna szóba vele. De így az ő hátukra felkapaszkodva neki is jut egy kis fény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!