Bánom, hogy megszólaltam Majka-ügyben

2022. november 24. 20:12

Tudhattam volna, hogy a személyének felszeretésével csupán muníciót adok azoknak, akik élvezettel pofáznak mindenről, a lényeget leszámítva.

2022. november 24. 20:12
null
Mérő Vera
Mérő Vera
Facebook

„Bánom, hogy megszólaltam Majka-ügyben, mint a macska, aki kilencet. Na nem azért bánom, mert azóta az egyik banda a rapper munkásságának eleddig előttem ismeretlen részét kéri számon rajtam, a másik meg hivatkozási alapnak használ. Azért bánom, mert nem tettem hozzá a világon semmit a diskurzushoz, cserébe térdig gázolok abban a legalja posványban, amit a lekoszlott magyar politikai elit tart fenn, oldaltól függetlenül, évtizedek óta.

Egyszer, nem is olyan régen írtam egy olyat, hogy Orbán ≈ Gyurcsány, ezt most is tartom: egyikük sem azon dolgozik, hogy jobb legyen itt élni, hogy ez az ország jobban bánjon a kiszolgáltatottjaival, ami a mindenkori politikusok dolga volna és ami egy ország (politikai) kultúrájának a fokmérője. (Akadnak azért itt is ilyenek, ha nincs is nagyon hatásuk a dolgok kimenetelére. Magyarul: természetesen tisztelet a kivételnek.)

Mi volt itt, csak a közelmúltban?

Elszabotált előválasztás, aztán elszabotált összefogás, a másik, hatalmi oldalon pedig az emberi és polgári jogok olymértékű eltiprása, hogy hazáját gyengéd, olthatatlan és kétségbeesett módon szerető magyarként örülni vagyok kénytelen, hogy 573 európai parlamenti képviselőből 416 megszavazta az országnak járó források befagyasztását.

Igen, Majka olyasmit és úgy fogalmazott meg, hogy nagyon betalált, mert pontosan ez mardos engem is. Nem spekulálgattam, pontosan kiket nevezett meg és kiket nem és azokat miért nem, meg hol dolgozik, de ha ott, mióta, meg mit mondott, csinált az életútinterjúin túl, amelyekben igenis kedveltem, amit és ahogyan mondott. Azonban tudhattam volna és számolhattam volna azzal, hogy a dalának és a személyének felszeretésével csupán muníciót adok azoknak, akik élvezettel pofáznak mindenről, a lényeget leszámítva.

Az, a lényeg a mellékelt képen látható. Megpróbálták lekaparni, de nem sikerült.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
radnoti
2023. január 12. 14:10
A macska, aki hetet kölykedzett. Nem kilencet. Az az életeinek száma:)
Skulo
2022. november 25. 17:42
Kedves Vera! A Majka féle középszer felhasználásával korpa közzé keveredett. Pedig olyan aranyos kis pofija van.
vérgőz
2022. november 25. 16:21
"a személyének felszeretésével..." mi a f@om? koze van ahhoz...?!
olvass
2022. november 25. 15:57
"... a lényeg a mellékelt képen látható ..." Azaz: Join noÁr !!! Akko' má' ménem O1G ??? (Azt legalább többen értik.) Ennyit is érsz drága ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!