Senki nem tud úgy extázisba jönni egy kormányellenes tüntetéstől, mint a 444

2022. október 06. 15:41

A tegnap ünnepnap volt a baloldali szerkesztőségnek.

2022. október 06. 15:41
null
Rőfös Géza
Kontra

„A szűk esztendők, gazdasági nehézségek egyik kísérő jelensége a kiszolgáltatott társadalmi csoportok és közösségek élethelyzetének romlása. Ezzel pedig együtt járnak a kilátástalanság miatt szerveződő tüntetések, sztrájkok, útlezárások és egyéb demonstrációk.

A tanárok egzisztenciális kiszolgáltatottságuk ellen tiltakozva már hetek óta kisebb-nagyobb megmozdulásokat, munkabeszüntetéseket szerveztek, melyeket néhány esetben aránytévesztő, méltatlan és kicsinyes retorziók követtek: kirúgásokról, fizetéscsökkentésről, pedagógusok fenyegetéséről szóló történetekkel van tele a sajtó.

Ez nyilván olaj volt a tűzre. Tegnap az élőláncból, hídlezárásból induló megmozdulásból Kossuth téri tüntetésben végződő tiltakozó akció kerekedett, több tízezer ember részvételével. Az eseménysorozatban a tanárok és a velük szolidaritást vállaló civilek és ellenzéki pártok képviselőink kívül nem meglepő módon rengeteg diák is részt vett.

A tanárok és a velük szolidaritást vállaló felnőttek és diákok nem baloldali felforgatók, nem kormánybuktató ellenzékiek,

hanem egy szomorú és igazságtalan helyzet ellen tiltakozó, homogén politikai értékek alapján szerveződött csoportosulásnak semmiképp nem nevezhető alkalmi érdekközösség. Igen, valóban fontos lenne a tanárok bérét rendezni, ahogy ezer másik szomorú és nehéz ügyben is jó lenne mozgásteret találni.

A tüntetőknek igazuk van, de ettől még nem válik hirtelen jószándékú döntés függvényévé, hogy a kormány teljesíteni tudja a követeléseiket.

Nem volna baj, ha Európa nem fojtogatná magát szankciókkal (márpedig tegnap ismét megszavaztak egy újabb csomagot), és az is jót tenne többek között a pedagógusok lehetőségeinek, ha véget érne a háború és az általa okozott gazdasági nehézségek.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2022. október 06. 20:48
Ezek a a gyerekek még örülhetnek, hogy olyan hasznos hülyék akikre nem lőnek. Ukrajnában kicsit véresebb dolog hasznos hülyének lenni.
APA152
2022. október 06. 19:02
" A tegnap ünnepnap volt a baloldali szerkesztőségnek." Azóta is tart az orgazmusuk. De nézzük el nekik,mert már csak így jutnak hozzá !!
Vata Aripeit
2022. október 06. 18:58
Valaha ezek az "újságírók" meghatározó szereplői voltak a politikának. Ha ferinek mondandója volt berendelte őket , és elmondta nekik, mi a stájsz. És értették az írányvonalat. Bennfentességtudatuk volt. Most csak kóvályognak. Cseh Tamásnak van egy dala: a Somlai Margit..na azt kellene tudni értelmezni, az akkori viszonyokat. De az túl jó nekik, mert hülyék.
balbako_
2022. október 06. 18:38
A szemetesek tüntetése meg nem érdekes? Pedig nekik speciel igazuk is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!