Ugye tudjátok, hogy ennek csak rossz vége lehet számotokra!?

2022. október 02. 17:09

Most megint kirúgtatok pár tanárt. Micsoda rongyemberek vagytok.

2022. október 02. 17:09
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Bolyonganak, lelkesednek, okosak, nem tanulnak, nem úgy, ahogy sok szülő es még több tanár szerint kellene. Ehhez képest (!) lehetetlen filmeket néznek. Soha nem hallottunk azokról. Sokuk sok nyelvet beszél. Olvasnak. Kétségtelen, nem sok klasszikus regényt. Okostelefon a kézben egész nap.

De többségüknek - csak példaként mondom- egyelőre nincs is sok köze a lehetetlen kötelező iskolai irodalomhoz, ezért azok elolvasása legtöbbször büntetés nekik.

(Na, jó, most egy tucat más tárgyat és példát írhatnék. Reggel van. Ez ugrott be. Elnézést a kémia tanároktól!:))

Antigonét kell olvasni tizenötévesen.

Bemegyek a Mammutba. Viszem a legkisebb Gyurcsányt falmászásra. Jól öltözöttnek tűnő okos irodalomtanár-szerű asszonyt lenne kedvem megkérdezni:

- Tessék mondani, Ön valójában mit gondol Atigoné és Kreon vitájáról, hogy itt most a falmaszás előtti tíz percen még mit mondjak Marcinak: akkor most Polüneikészt el lehet-e temetni, vagy nem.

Nem teszem meg. Már csak azért se, mert a nekem bonyolult nevű Polüneikészre már én se emlékszem. (Azt meg nem is értem, miért kellene erre a névre emlékeznem. Az amerikai palacsinta receptje falmászás után Marcit és engem is sokkal jobban lázba hoz.)

Márpedig olvashatnának olyat is, ami fűti a fantáziájukat, értik a nyelvét, talán még az iskolai szünetben is beszélnek róla, hogy tudniillik »azok például menjenek a francba, mert…«. Ha a gyerekeink kivétel nélkül nem beszélnek élményszerűen a kötelező olvasmányokról, akkor azoknak a könyveknek az olvasása büntetés. Nem lehetne öröm az olvasás? Csak kérdezem.

Szerintünk ne büntessék gyerekeinket!

Nyilván ismerik a Pink Floyd dalát!?

»Teacher, leave them kids alone«, azaz »Hagyjátok a gyerekeinket!«

Meg hagyjatok élni bennünket. Nehezen, de megtaláljuk az utunkat. Nélkületek könnyebben.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jair jr Santos
2022. október 08. 12:12
Sajnálattal kell megállapítanom , hogy még 10 óra sincsen és a bukott oligarcha , csaló , tolvaj , sikkasztó , lopós náci - fasiszta - kommenista - bolsevik - gender kender vörös terrorista HITLER goebbelsi propagandista feje , csákány orra már teljesen szederjes , pimpós !! No ilyen aberrált , agyalágyult állapotban állapotban kíván ő bármiről , bármikor , bárhol brekegni , hablatyolni , bla - blázni ....az teljesen hiteltelen és azt normális ember nem veszi be , csak a mamelukok , zombik , droidok , bonobó majmok , panel proletár patkányok !! Gyurcsányi takarodj !! Gyurcsányi Fittelina takarodj !! Gyurcsányi Fittelina Böszme Böszme takarodj !! Gyurcsányi Fittelina Böszméné Böszméné czeglédiző , bulesz migri , nőstény csata kanca takarodj !! Game of Oder !!
5m007h 0p3ra70r
2022. október 03. 08:47
"Sokuk sok nyelvet beszél. Olvasnak." Jólfan Ferike. Netszlengangol meg hunglish nyelven olvassák a messenger üzeneteket, meg a tik-tok kommenteket. A kötelező olvasmányokat meg órán részletekben olvassák el és azonnal dolgozzák fel, mert a szövegértés 10 gyerekből 8-nál nem működik. "Kétségtelen, nem sok klasszikus regényt. Okostelefon a kézben egész nap." Megmondtátok, mi a fasznak kellene a patriarchális hímsoviniszta Jókait olvasni? Persze van nekünk, Nógrádi Gábor, Csukás István, most már Leiner Laura is. A telefont pedig nem az iskola adja a gyerek kezébe, hanem a szülő. Holott könyvet is adhatna helyette. Ezen lamentálni Ferikém a világ leggusztustalanabb hárítása! Állítom ezt mint többgyerekes gyakorló szülő, akinek a háztartásában a 2 és a 13 éves is könyvet forgat, olvas, mert nincs telefonja, az immár 6 éves tv meg csak porosodik.
Wendriner
2022. október 03. 08:39
Rongyemberezik a rongyember.
5m007h 0p3ra70r
2022. október 03. 08:32
"Most megint kirúgtatok pár tanárt. Micsoda rongyemberek vagytok." Csak így tovább, a törvényszegők tartsanak össze Ferikém!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!