Donáth Anna: Az ellenzéknek meg kell mondani mit gondol a világban zajló, magyarokat érintő folyamatokról

2022. szeptember 01. 17:59

A Momentum politikusa szerint az egyértelmű nyugati elköteleződés nem jelentheti azt, hogy ne kritizálhatnánk a nyugati intézményeket.

2022. szeptember 01. 17:59
null

Donáth Anna, a Momentum Európai Parlament képviselője a Válasz Online nevű portálon jelentetett meg egy cikket, amelyben a Magyarország előtt álló hat legfontosabb kihívást veszi sorba. 

a nyugati hatalmak működését, ahogy azt sem jelentheti, hogy kritikátlanul átvennénk a nyugati modelleket. Magyarországnak magyar modellekre van szüksége” – fogalmaz Donáth Anna a Válasz Online-nak küldött írásában.

A Momentum politikusa szerint nincs sikeres politika egyértelmű világnézet nélkül. Az EP-képviselő úgy véli, hogy az ellenzéki oldal szellemi megújításához elengedhetetlen, hogy megfogalmazzák, mi is az a világnézet, amely a 21. században már nem csak puszta ideológia. Donáth Anna leszögezte, hogy

az ellenzéknek meg kell mondani mit gondol a világban zajló, magyarokat érintő folyamatokról,

kihívásokról és Magyarország szerepéről ezekben. 

Donáth Anna hat pontot sorolt fel, amelyeken szerinte Magyarország jövőbeli sikere múlik:

  • Új magyar gazdasági modell olcsó keleti energia és olcsó nyugati tőke nélkül
  • Ha nem akarunk újabb Trianont, az oktatásra kell költenünk
  • Víz, élelmiszer és energia: ne legyünk másokra utalva
  • A nemzetközi klímavédelem élére kell állnunk
  • Az új világrend és a hintapolitika vége
  • Vissza kell találnunk a szabadság értelméhez a szemfényvesztés korában

Nyitókép: MTI

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2022. szeptember 02. 10:37
Ebben a nőben valami hatalmas fallosz dolgozhatott, hogy az agyát is megkeverte! :) ...
Zajzon
2022. szeptember 02. 08:21
"az ellenzéknek meg kell mondani mit gondol a világban zajló, magyarokat érintő folyamatokról"- mondja Donáth. Örülök, igaz, hogy 5 évig tartott, mire rájöttetek, de csak megvan végre! Nagy gratula a sikeres felismeréshez!
tapir32
2022. szeptember 01. 23:17
A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. Ma már a nyílt társadalom popperi utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet. Nem kellene erőltetni.
tapir32
2022. szeptember 01. 23:14
Mi, magyarok integráns részei és alakítói vagyunk az európai kultúrának. A sajátos magyar kultúránk az európai kultúra részhalmaza. Magyarország és a magyarok Európa és az európai kultúra részei. Aki, úgy érzi, hogy messze van még Európa az, próbálja meg elsajátítani az európai kultúra értékeit. Akkor, talán nem fogja magától oly távolinak érezni Európát és a magyarokat. A nemzeti kultúrák alkotják Európa kulturális a sokszínűségét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!