Gyurcsá(R)nyék

2022. szeptember 19. 13:30

Hogy jut egyáltalán valakinek eszébe ennyi bukás és 12 évnyi vereség után, hogy árnyékkormányt alakítson?

2022. szeptember 19. 13:30
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„De mi is az az árnyékkormány?

A definíciója szerint az árnyékkormány olyan ellenzéki szerveződés, amely a hatalmon lévő kormány alternatíváját mutatja be. A célja alapvetően az, hogy az embereknek megmutassa a valóban regnáló kormánnyal szemben az ellenzéke, hogy ők is képesek döntéseket hozni és irányítani az országot. Az árnyékkormány abból a szempontból ugyanolyan, mint a rendes kormány, hogy vannak miniszterei és miniszterelnöke. Hatalmas különbség, hogy valódi döntési jogköre és ami ennél is fontosabb, felelőssége nincs.

Az árnyékkormányoknak Európában van divatja, leginkább azokban az országokban, ahol a sokpárti koalíció miatt instabil a kormány helyzete. Na de az a helyzet, hogy Magyarország nem ilyen ország.

Magyarországon április 3-án tartottak valódi választásokat, ahol valódi eredmény született. Eddig soha nem látott jobboldali győzelemmel. A magyar kormány stabil, 12 éve stabil állapotban van, éppen emiatt az árnyékkormánynak már az ötlete is nonszensz.

A baloldalnak lehetősége lett volna rendes kormányt alakítani, ha a szavazatok többségét szerezték volna meg. Ez nem sikerült. A választások után néhány hónappal árnyékkormányt alakítani az a demokrácia megcsúfolása. Szembemegy mindennel, ami a jogállamiságot jelenti.

Gyurcsány árnyékkormánya egyedi jelenség, hiszen Magyarországon erre még nem volt példa. A Dobrev árnyékminiszterelnök nevével fémjelzett kabinet több millió magyar ember akaratával megy szembe.”

Nyitókép: Mandiner / Mátrai Dávid

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hill
2022. szeptember 19. 23:56
És pont a szarkavaró főbohóc nincs benne? Vagy ő lesz az udvaribolond? Greczy meg az árnyspermabank vetérfőigazgatója és minőségi kostoló ellenőre?
Palatin
2022. szeptember 19. 16:58
A DK egy slank kormányt tervez, csak a legbelsö kör fog a fazék közelében jútni. A személyeken még vita van, de a tárcák már készen állnak, lesz: Szédítésügyi Miniszter, Garázdaság-gerjesztési Miniszter Mezöbalgasági Miniszter Ürügyminiszter Gazságügyi Miniszter Szoktatásügyi Miniszter Dugpénzügyminiszter Szemétségügyi Miniszter és több Bárca Nélküli Miniszter ...
Palatin
2022. szeptember 19. 16:57
Fletó újabban verselget. A verset, ami rá a legjobban passzol, azt Juhász Gyula tudná a legtalálóbban megírni, ha még élne, valahogy így: "Milyen volt böszmesége..." címmel: "Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár."
Palatin
2022. szeptember 19. 16:56
György apótól jött dús ellátmány, Gyurcsányon egy díszes dolmány, Mert elkészült az ármány-kormány, Hm.. Az egész egy ocsmány látvány. Ez viccnek is csak halvány foszlány, Ám azt álmodta a hitvány Gyurcsány, Hogy elnökként illik egy csotrogány, Kamu maszlag e DéKá-s kampány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!