Orbánéknak fontosabb volt a Brüsszel elleni politikai hergelés, mint a rengeteg magyar háztartás

2022. augusztus 23. 13:01

Az országnak már ma is hatalmas károkat okoz az, hogy idáig jutottunk, és még mindig bizonytalan a pénzek sorsa.

2022. augusztus 23. 13:01
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Tegnap éjfél volt a határidő arra, hogy az Orbán-kormány válaszoljon az Európai Bizottság jogállamisággal és rendszerszintű korrupcióval kapcsolatos írásbeli aggályaira, hogy Magyarország elkerülje a pénzügyi szankciókat. Ugyanezek a brüsszeli aggályok azok, amik miatt hónapok óta blokkolják a Helyreállítási Alap forrásait.

Ha ez a válasz nem lesz megfelelő, és nem születnek azonnali, hiteles reformok, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Több ezer milliárd forint sorsa dől el, amelyre Magyarországnak egy történelmi gazdasági válság kellős közepén hatalmas szüksége van – erről beszéltem a Klubrádióban.

Az országnak már ma is hatalmas károkat okoz az, hogy idáig jutottunk, és még mindig bizonytalan a pénzek sorsa. A vágtató inflációt, a zuhanó forintot érdemben fékezhette volna, ha a kormány képes lett volna hónapokkal ezelőtt megegyezni a Bizottsággal.

Az Orbán-kormány az elmúlt évek során nem mérte fel azt, hogy mekkora bajba sodorta Magyarországot a jogállam leépítésével, az uniós normák folyamatos rombolásával, és ki kell mondani: a pénzek szabálytalan felhasználásával.

Mi a Momentumban a Magyar Országgyűlés elé terjesztettük azokat a javaslatokat, amelyeket megfogadva a befagyasztott pénzek megérkezhetnének Magyarországra. Ilyen lépések például az Európai Ügyészséghez való csatlakozás vagy a közbeszerzési rendszer reformja.

De Orbánéknak fontosabb volt a Brüsszel elleni politikai hergelés, mint a rengeteg magyar háztartás, akik azt számolgatják, miből lesz pénz fűtésre vagy élelmiszerre.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. augusztus 24. 20:37
ez a kibaszott rabló zsidó libsi buxa ugat?.........hogy mennyit lopott a ner?..... csicska atka?...te mennyivel vagy becsületesebb????....tán te vagy a becsületes, irgalmas terézanya2?...ja.....ahogyan én doktor!
SzabóGéza
2022. augusztus 24. 19:16
Miattad nem kapják meg a tanárok, és az orvosok a béremelésüket!!!! MIATTAD!!!! De meg lesz ennek a böjtje elvtársnő!!!!:) Aki a Magyar emberek ellen dolgozik, annak minden napja rosszul kezdődik!!!
bagira
2022. augusztus 24. 10:34
Cseh neked fontosabb hazug pályázat, magyaroktól 4.8 milliárd forintot elraboltad.
Arkoon
2022. augusztus 24. 09:31
A hazaárulókat régen felakasztották a villanyoszlopra..... Ezt a nemzeti hagyományt meg kellett volna tartani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!