Kossuth, Antall, Orbán – akik meghódították Amerikát

2022. augusztus 07. 08:00

Orbán Viktor elszigetelődött. A kutya sem kíváncsi rá. Senki nem áll szóba vele. Mindjárt bukik!

2022. augusztus 07. 08:00
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu

„Kossuth Lajos 1852-ben, az elbukott szabadságharc után, emigránsként járta végig, nem sokkal az ottani polgárháború után az Egyesült Államok egy részét, ahol óriási lelkesedéssel fogadták. Településeket, megyéket is neveztek el róla, amelyek közül több a mai napig is ezen a néven létezik. A rajongás egy bukott, de álmait soha fel nem adó hősnek szólt.

1990-ben Magyarország rendszerváltozás utáni első szabadon választott miniszterelnöke, Antall József az USA-ba látogatott. Los Angelesben az akkor irányonként 4 (ma 5-6, egyes szakaszon már 7) sávos 405-ös utat, a San Diego Freeway-t, a város és a környék legforgalmasabb autópályáját, megépítése óta először (és azóta is utoljára) lezárták a tiszteletére. A hivatalos elismerés, felhajtás a történelmi helyzetnek és az abban meghatározó szerepet játszó emblematikus államférfinak szólt.

2022-ben az amerikai jobboldal Orbán Viktort hívta meg a legnagyobb rendezvényére, többek között azért, hogy az e téren szerzett gyakorlati tapasztalatait (4 db 2/3-os győzelem) ossza meg velük, és segítsen nekik legyőzni a jelenleg regnáló, az egész világot felforgatni és tönkretenni akaró, globalista-neomarxista baloldalt. Nyitóbeszédét számos tv-csatorna közvetítette, és óriási tapsot kapott a helyszínen. (Hogy pontosan mikor és miért, arról is lesz szó lejjebb.) A hivatalos meghívás és az emberek részéről tapasztalható rajongás is a sikerembernek szól. Dávidnak, aki már győzelmet győzelemre halmozott, Góliáttal szemben is újra és újra, és most közösen, vele együtt készülnek legyőzni magát a sátánt. (Nem Sorost, ő is csak egy öreg hüllő a patásördög seregében.)

Magát a beszédet élőben lehetett nézni, azóta is rengeteg helyütt fenn van, már elemezték is bőven. Igazából számunkra sok újdonságot nem tartalmazott, de ez teljesen normális. Mert azokat az alapvető igazságokat mondta el, amelyeket itthon már természetesnek veszünk (legalábbis a lakosság nagyobbik, épeszű része), és amelyeket hazai beszédeiben már sokszor hallhattunk tőle. (Az újdonságokat, a közbeszédet hónapokra meghatározó gondolatokat az évértékelőn és Tusnádfürdőn szokta elmondani – idén is így volt, sivalkodnak is a libernyákok azóta folyamatosan.) Most viszont újabb okot adott nekik a sivalkodásra. Egyrészt már önmagában attól is merevgörcsöt kaptak, hogy Orbánt meghívták. Ezt a szélsőjobboldali, autoriter, fasiszta, rasszista, antiszemita faj- és idegengyűlölő, putyinbérenc, stb., stb., blablabla figurát. De hát magát a rendezvényt, az amerikai konzervatívok több évtizedes hagyományokkal rendelkező konferenciáját is simán szélsőjobboldali összejövetelnek nevezi a globalista cselédsajtó. Ezek a címkék már tényleg minden súlyukat elvesztették, abszolút csak röhögni lehet rajtuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. augusztus 08. 09:44
Még a demokraták médiáját is meghódította Orbán Viktor!!!! NA ERRE NEM SZÁMÍTOTT A MAGYAR ELLENZÉK!
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 07. 22:57
Kossuth vesztes volt, és ebben azért - legyünk őszinték - részben saját magát is okolhatja az adott helyzetben nem valami szerencsés trónfosztás kierőszakolásával Orbán megnyerte a küzdelmet a Szovjetunió ellen (nyilván nem egyedül persze), az idei választáson gyakorlatilag lenullázta helyi kiszolgálóikat, és most csapást mért Amerika sötét erőire. Úgy tűnik otthonosabban mozog az amerikai belpolitikában mint Kossuth apánk egykor. Végül lehet hogy a szovjetek után az ottani sötét erőket is segít legyőzni? Történelmi bravúr lehet még ebből, Kossuth megirigyelheti
Pelso j.
2022. augusztus 07. 20:37
Pubi, arról tudsz, hogy általában az előadóknak szoktak fizetni a produkciókért? A CPAC honlapján meg a támogatók között szerepel az "alapjogokért" központ?:) Meg kellett venni a megszólalás lehetőségét, tapsolj, jobbágy....
Akitlosz
2022. augusztus 07. 20:19
"A rajongás egy bukott, de álmait soha fel nem adó hősnek szólt." Mégsem ő van a pénzen, hanem az ellenséggel kollaboráló Deák Ferenc.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!