Gorbacsov idejében Magyarország élen járt a reformokban és hitt a szabad európai jövőben

2022. augusztus 31. 17:32

Ma is élen jár, de sajnos másban.

2022. augusztus 31. 17:32
null
Botka László
Facebook

„A történelemben vannak olyan ritka vezetők, akik birodalmat és teljhatalmat kaptak örökül, de mégis úgy döntöttek: kitörnek a hazugságból, és saját maguk döntötték le a korlátlan hatalmukat, mert hittek abban, hogy a nép szabadságot és demokráciát akar. Ez a ritka vezető volt a Nobel-békedíjas Gorbacsov is.

És vannak, voltak olyan vezetők is, akik demokráciában kaptak felhatalmazást, de korlátlan hatalmat építenek, mert abban bíznak, hogy a népet lehet folyamatosan ijesztgetni az új és mindig újabb ellenség ellen vívott harcban. Sok ilyen példa volt és van a történelemben.

Gorbacsov idejében Magyarország élen járt a reformokban és hitt a szabad európai jövőben, ma is élen jár, de sajnos másban.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuco
2022. szeptember 01. 13:10
Ki mondta neked hogy, bele ugathatsz bármibe? Főleg a világ politikába.
zoles
2022. szeptember 01. 12:12
És hol van itt szabad európa?
zolizolizoltan
2022. szeptember 01. 12:07
Bocs, madarhoz szóltam, Ildikó, nem hozzád.
Vakfolt
2022. szeptember 01. 12:02
"Gorbacsov idejében Magyarország élen járt a reformokban és hitt a szabad európai jövőben" Így is lehet mondani, de maradhatunk a valóságnál is, az ország egyik fele azt hitte, hogy hamarosan a nyugati színvonalon fogunk élni, mindeközben a későbbi szadesz - szabad kezdeményezések hálózata - már gazdaságilag átmentette az állami vagyon jó részét későbbre, saját magának és a külföldi kapcsolataikkal már le is zsírozták, hogy átveszik az uralmat, fekete jancsika pedig generált egy remek államadósságot! Tényleg imádnivaló időszak volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!