Soros György konzervatív reneszánsza

2022. július 21. 13:29

Adjátok meg Soros Györgynek a neki járó tiszteletet. Tudja, hogyan érjen el politikai eredményeket.

2022. július 21. 13:29
null
Karl Rove
The Wall Street Journal

„Ahelyett, hogy időt és pénzt pazarolna arra, hogy meggyőzze az állami törvényhozókat és kormányzókat a bűncselekmények dekriminalizálásáról, az óvadékra vonatkozó követelmények enyhítéséről és a rosszfiúk börtönbe juttatásának megnehezítésére irányuló törvények elfogadásáról, Soros úr egyenesen a törvényt végrehajtó hivatalhoz, a kerületi ügyészhez fordul. Az általa támogatott politikai akcióbizottságok olyan baloldali jelöltek kampányaiba öntik a pénzt, akik, ha ügyésznek választják őket, adminisztratív eszközökkel enyhíthetnek a bűnözés elleni politikán.

A kerületi ügyészi versenyek hagyományosan alacsony költségvetésű ügyek, így az eredmény befolyásolása nem kerül sokba. A legtöbb nagyváros és népes megye megbízhatóan demokrata párti, így ezek a tisztségek gyakran előválasztásokon dőlnek el, amelyek kisebbek és olcsóbbak, mint az általános választások. A baloldali jelöltek több százezer dollárral való elhalmozása gyakran elég ahhoz, hogy drámaian megváltoztassa az igazságszolgáltatás módját egy több millió lakosú joghatóságban.

A Capital Research Center és a Law Enforcement Legal Defense Fund által gyűjtött adatok szerint a nagyrészt Soros úr által finanszírozott PAC-k pPolitikai akcióbizottságok) több mint 22 millió dollárt adományoztak legalább 23 kerületi ügyész megválasztásához. Ezek az ügyészek olyan városokban vagy megyékben szolgálnak, amelyek összlakossága 38,4 millió amerikai. Az ő pénze segített abban, hogy ügyészek kerüljenek hivatalba Los Angelestől Philadelphiáig, St. Louistól Washington virginiai elővárosáig, Manhattantől Chicagóig. Texas öt legnépesebb megyéjéből négyben vannak olyan ügyészek, akiket ezek a Soros által finanszírozott PAC-ok támogattak.”

Nyitókép: Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency / AFP 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. július 22. 05:56
Ez itt BTK-ba ütközne
hátakkor
2022. július 22. 05:55
Ez itt BTK-ba ütközne
tölgy
2022. július 21. 19:51
Ámerika és az ő demokráciája! Egyre nyilvánvalóbb, hogy addig-addig exportálta, amig nála jelentős hiány keletkezett belőle.
Rocktoberi
2022. július 21. 17:11
Ez a vén varangy örökké akar élni? Egész életében egy kártékony féreg volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!