A Partizán vendége volt Botka László – A baloldal nem teszi zsebre, amit az egykori MSZP-s politikustól kapott

2022. június 06. 21:21

Botka szerint „a Fidesz többszólamú politikát csinál, az ellenzék azonban még az egy szólamot se képes megtalálni”.

2022. június 06. 21:21
null

A volt szocialista, mára független szegedi polgármester szerint az ellenzéki pártok már saját magukat sem érdeklik és tévedés volt kiábrándult jobboldaliakat keresni.

Hosszú interjút adott a Partizánnak Botka László, Szeged egykoron MSZP-s, mára független polgármestere, aki magát klasszikus, párt nélküli szociáldemokrataként jellemezte.

2017-es miniszterelnök-jelöltségéről  elmondta: elege lett abból, hogy

az ellenzék elfelejtett politizálni, hogy csak magával foglalkozik, és politika nélkül akar választásokat nyerni.

Az MSZP szerint nem az őszödi beszédbe, hanem az utána következett, előkészítetlen castingba bukott bele. Úgy véli, egykori pártja itt veszítette el a kormányzóképesség látszatát, amit nem sikerült azóta sem visszaszereznie, ebben pedig komoly felelőssége van Gyurcsány Ferencnek.

Úgy emlékezett vissza: az általa „Fizessenek a gazdagok!” jelmondattal elindított kampányra „a választók” és az MSZP tagsága is jól reagált, csak a párt vezetése nem. Elmondása szerint látta azt is, hogy az ellenzéki pártvezetők nem nem hisznek a győzelembe, és abban gondolkodnak, hogy a vereségből hogyan jöhetnek ki a legjobban, ezért lépett vissza a kormányfő-jelöltségtől. Bár Karácsony Gergelytől „szolidárisabb magatartást” várt volna, mert – mint felidézte – őt elfogadhatónak nevezte, de Gyurcsányt és Molnár Zsoltot nem. „Aztán később mégis velük szövetkezett” – utalt Karácsony jelöltségére.

„Hazug volt a kampány”

A 2022-es kampánnyal kapcsolatban elmondta, alapvető tévedésnek tartja, hogy Márki-Zay Péter kiábrándult jobboldali szavazókat keresett,

Botka szerint baloldali programmal kellett volna indulni.

„A választás előtti utolsó hetekben én a kétharmadban is majdnem biztos voltam” – fogalmazott, hozzátéve, hogy február 25-én beszélt Márki-Zay Péterrel és azt mondta neki: „a következő egy hónapban két szemponttal kell felülírni az eddigi kampánystratégiát, ez pedig a magyarok félelme a háborúba történő belesodródástól és hogy a magyarok nem tekintik saját háborújuknak a konfliktust”.

„Hazug volt az a kampány, hogy az ellenzék háborút akar, de könyörgöm, megvoltak azok a mondatok, amikre ezt rá lehetett építeni” – fogalmazott, hozzátéve: nem csak Márki-Zay mondatairól beszél.

Szerinte a Fidesz-féle élet vagy halál narratívára nem volt jó válasz, hogy kelet vagy nyugat.

„Segítettem volna azzal, hogy a hivatalos ellenzéki kampányszöveggel szembe megyek? Tudod, milyen rohadt nehéz volt az elmúlt időszakban csendben maradni? Én megfogadtam, hogy csak akkor szólalok meg, ha dicsérni tudom az ellenzéket, nem sok alkalmam volt rá” – mondta Gulyás Márton kérdésére.

Hozzátette azt is, hogy szerinte „ellenzéki pártok annyira érdektelenek, hogy már saját magukat sem érdeklik” és a politikai konstrukció az elsődleges számukra. Pedig a választókat – tette hozzá – a kormányzóképesség érdekli és hogy mitől lesz jobb az életük, amikor a lakosság 60%-a létbizonytalanságban él – jelentette ki. Ebből szerinte mégis csak a Fidesz jött rá, mit kell csinálni.

– rótta fel. 

Nyitókép: YouTube/Képernyőfotó

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
01101011
2022. június 07. 22:56
Le a kalappal a fejlesztő előtt. Tényleg jó ez a bot.
amca
2022. június 07. 21:21
Votka nevű aki a dplmás prlik élő kedvence,azt nem merte leírni,hogy ezek olyanok ,mint a senkik,meg a zero,meg a nulla,meg a láthatalan emberek..
Tiszafa
2022. június 07. 18:13
Ez se látja a lényeget. Vagy ha látja, nem mondja ki. A lényeg, hogy ez a baloldal tökéletesen megfelel a Fidesznek. A lényeg, hogy a Fidesz legnagyobb jolly-jokere maga Gyurcsány. Vigyáz is rá a Fidesz, mert amíg Gyurcsány van, addig 100%-os a Fidesz választási győzelme. A Fidesz ha akarná a 2/3-ával a választási törvény 4-5 módosításával végleg ki tudná söpörni a Parlamentből ezt a vérszegény ellenzéket. De nem teszi, mert ez az ellenzék a Fidesz hosszútávú hatalomban maradásának garanciája.
amca
2022. június 07. 14:53
Látod Votka laci. 1et kihagytál. Azt kellett VONA mondani: Én is ilyen szemét,hulladék ,moscxhlék vok,azért buktam meg 1 hét alatt. Szcse ,hogy a szögedi prlik imádnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!