Szerintem lehet folytatni a Liget-projektet, de nem erőből kellene kommunikálni

2022. május 23. 13:01

A győzelem szerénységgel kéne párosuljon.

2022. május 23. 13:01
null
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Orbán Viktor, a 2019-es önkormányzati választás után, azt mondta Karácsony Gergelynek, ha a Fővárosi Önkormányzat nem támogatja, akkor nem lesz Liget projekt. A negyedik kétharmad után pedig azt mondta, hogy: a választás eldöntötte, hogy a Városliget úgy fog megvalósulni, ahogy elgondoltuk.

Na, most, csak a kommunikációt kivéve a történetből és nem foglalkozva azzal, hogy a Liget szép vagy sem (szerintem nagyon szép). Ez egy nagyon rossz kommunikációs irány!

Történt egy választás, egy demokráciában. A budapestiek megválasztották Karácsonyt, ő pedig a Liget ellen kampányolt. Ha ezek után azt mondjuk, hogy a Fővárost jelentősen befolyásoló döntéshez, a Főváros vezetésének kikérjük a véleményét, az egy korrekt kommunikáció és így működik a demokrácia. Kormány, városvezetés jön-megy, azzal kell együttműködni, aki van.

Aztán jött a negyedik kétharmad, viszont Budapesten maradt az erős ellenzék. Szerintem ezek után, nem hivatkozási alap, hogy ezt szavazta a nép, úgyhogy nem vagyunk kíváncsiak a Főváros vezetésének a véleményére.

Szóval szerintem lehet folytatni a Liget-projektet, de erről meg kéne egyezni a Főváros vezetésével és nem erőből kommunikálni. A politikusok példát mutatnak és nagy felelősségük van az emberek közötti kommunikáció alakításában. Ha kompromisszumot mutatunk, tárgyalási hajlandóságot, együttműködést, az a jó irány.

A befeszülés, az erőből kommunikálás, a másik kinevetése, akkor se jó, ha épp igaza van annak, aki ezt teszi. A győzelem szerénységgel kéne párosuljon. Nem megalkuvással, hanem nagyvonalúsággal, legalább kommunikációban. Az nem lehet, hogy egyfolytában veszekszünk a szomszéddal, mert akkor pokollá válik az életünk.

Ez a demokrácia nehézsége és szépsége: mindenféle helyi, állami és intézményi vezetőket dob a nép, ez a játékszabály és ebből kell a felelős vezetőknek kihozni a maximumot.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csak egy gondolat
2022. május 25. 01:43
Aha. Segítsünk neki elkamuzni az ezer hazugságát, amivel a Ligetprojektet próbálta elgáncsolni. No meg öleljük keblünkre a gyerekgyilkosokat is, hátha most kedvesebbek lesznek. Kutyából nem lesz szalonna
Belakiss
2022. május 24. 08:27
Szegény Fruzsina, a betokosodottak számára elhajló lett. (Mindig gyanús volt nekem ez a Fruzsi...)
Ghostonyi
2022. május 24. 06:46
Ok. Fruzsi. Látom megmondó ember szeretnél lenni... Mostanában viszont, egyre nagyobb hülyeségeket írsz.... Sajnállak. Őszintén. Ghostonyi
Robertoo
2022. május 23. 20:42
"A győzelem szerénységgel kéne párosuljon." Teljesen igaza van. A 'szeretet' pillanatok alatt át tud fordulni gyűlöletté. Okosan kell viselkedni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!