Nem az elvont elmélkedés miatt foglalkozunk a demokráciával

2022. május 03. 14:53

Lehet hogy a 160 ezer forintos átlagfizetés sok mindenre elég, de megélhetésre biztosan nem.

2022. május 03. 14:53
null
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Amikor a mindennapokban a demokráciával és a jogállammal foglalkozunk, akkor azt nem az elvont elmélkedés miatt tesszük, hanem mert az életünk része. Mondok egy példát.

Az ország jelentős részén a nettó átlagfizetés nem éri el a 160 ezer forintot. Persze ez lehet, hogy sok mindenre elég, de arra biztos nem, hogy egy tisztességesen dolgozó ember méltó módon megéljen belőle. Senkinek ne legyen kétsége, amikor Orbán a munkaalapú társadalom hamis illúziójával kecsegtet, valójában százezreket tart nyomorban. És mindez azért nem üt vissza Orbánékra, mert a demokráciánk alapjait bontották meg azzal, hogy egyebek mellett az egyoldalú médiatájékoztatás miatt az emberek nincsenek tisztában lehetőségeikkel, nincs információjuk arról, hogyan élhetnének, ha Orbán nem uralkodna felettük.”

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1469valaki
2022. május 04. 09:42
Amikor a takony, hugyos , alkoholista, ................... urad volt hatalmon ettől sokkal rosszabb volt a helyzet. Ezért van ez, 4 x 2/3. Beszéljetek csak lesz ez még több is, hajrá.
VeJoLa
2022. május 04. 08:25
Dobredva készülő szép új világa: Európai Egyesült Államok, egységes, feltétlen alapjövedelem, totális megfigyelés, világkormány, valóságügyi minisztérium, évente egy nemátalakítás valamint pre-és posztnatális abortusz a gyermek felnőtt koráig, majd eutanázia ingyen, ...
Barakka1962
2022. május 04. 08:13
A bolgár betonkeerő és AVÓs csemete fújja (remélem csak fújná) a passzászelet a ti 40 évetek alatt raboltátok ki az országot. Mindig valamelyik birodalomnak akartok megfelni. Elöször szovjet most Brüsszel !!!!
HGyulaP
2022. május 04. 07:13
NE NYÚLJ HOZZÁ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!