Nem most van az ideje az ellenzék kritizálásának? Hát akkor mikor?

2022. február 16. 13:40

A NER-t a létrejötte, vagyis 2010 óra kritizálom, meglehetősen torkig vagyok a rendszerrel.

2022. február 16. 13:40
null
Balavány György
Balavány György
24.hu

„Ami engem illet, a NER-t a létrejötte, vagyis 2010 óra kritizálom, meglehetősen torkig vagyok a rendszerrel, és csöppet sem bánnám, ha 2022-től egy demokratikusabb, igazságosabb kormányzat kritikusa lehetnék. Pont azért nem fogom az ellenzék bénaságait, ostobaságait szó nélkül hagyni, mert rendkívül fontosnak tartom a kampányszólamok mögötti valóságot megvizsgálni, és kimutatni, miféle alternatíva létezik a Fideszhez képest.

Hadd lépek eggyel tovább: nem csak a médiáról van szó. A szerkesztőségekben nem speciális lények dolgoznak, hanem hétköznapi, a világra kíváncsi, gondolkodó emberek.

Nem az a fő kérdés, hogy milyen újságírók, hanem az, hogy milyen emberek vagyunk.

Szabad újságíró csak az lehet, aki emberként is szabad. Aki hajlandó végiggondolni a lehetőségeket, ahelyett, hogy elmerülne a kampány kollektív delíriumában, a vezérkereső hangulatban, amikor tömegek hiszik el és harsogják kedvenceik színes-szagos ígéreteit. Az állampolgári méltósággal ez öszeegyeztethetetlen. A szabad ember az, aki a politikum egészével szemben szabadon és kritikusan gondolkozik.

És szabadon is beszél, s nem engedi, hogy bekössék a száját. Nemhogy pár hónapra, de egyetlen pillanatra sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hesperia
2022. február 17. 12:12
Még a gonoszsága is hazugság: "A NER-t a létrejötte, vagyis 2010 óra kritizálom, meglehetősen torkig vagyok a rendszerrel." Nem igaz. 2010-2011 között még bőven meggyőződéses "fideszes" újságíró volt. Jól emlékszem, mit és hogy írt akkoriban!
Mirtilla
2022. február 17. 11:58
Balavány,Balavány,... hát ez nagyon halovány !
Farkas Piroska
2022. február 17. 11:45
Balavány is csak egy bolsikomcsi, csak éppen ő egy elhajló. B verzió !
Vakfolt
2022. február 17. 08:47
"És szabadon is beszél, s nem engedi, hogy bekössék a száját. Nemhogy pár hónapra, de egyetlen pillanatra sem." Ha én egyszer elkezdek beszélni! Ha én egyszer kinyitom a számat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!