Nem diktatúra, hanem tisztesség és méltányosság az oltást elutasítók korlátozása

2021. december 02. 14:43

Én meghoztam a magam döntését, és nem szeretnék miattad karanténba menni.

2021. december 02. 14:43
null
Balavány György
Balavány György
24.hu

„Jó hír a sok rossz között, hogy a múlt héten jelentősen megugrott az oltakozók száma: az első, úgynevezett oltási akcióhéten 784 ezer Covid-vakcinát adtak be: 643 ezren a harmadik oltást vették fel, és sok eddig oltatlan ember hozta meg azt a döntést, hogy beadatja magának a koronavírus elleni védőoltás első dózisát.

Pillanatnyilag a legfontosabb az lenne, hogy ebben az utolsó csoportban, vagyis az oltatlanok közt tovább növekedjen az oltakozási hajlandóság. A vírus leginkább rájuk  jelent veszélyt, rajtuk keresztül pedig a teljes társadalomra: ha túlterhelődnek a kórházak, az megakasztja az egészségügyi ellátás egészét, és ha ismét megtelnek  az intenzív osztályok a Covid-fertőzöttekkel, a kormány nyögve-morogva ugyan, de megint korlátozó intézkedéseket vezet majd be. Azt pedig a maga – ahogy eddig megszokhattuk – következetlen, aránytalan és differenciálatlan módján fogja tenni, ami mindenkinek rossz lenne, oltottaknak és oltatlanoknak egyaránt. Ezért javasoltam múltkori írásomban az oltás kötelezővé tételét.

Ugyanakkor szükséges elmondani, hogy az »oltatlanozás«, vagyis az oltást elutasító emberek megbélyegzése szintúgy elfogadhatatlan, különösen, ha a hatalom teszi ezt. Tudtommal amúgy nem volt sok ilyen, bár a köztévé beszámolt arról, hogy »tombol az oltatlanok járványa«, illetve Lázár János egykori kancelláriaminiszter a múlt héten lehülyézte az oltatlanokat.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László. Illusztráció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. december 03. 22:25
Ki a manót érdekel, hogy ez az agitátor mit csinál?
Rugo
2021. december 03. 11:44
patkánynak is csak megszokásból nevezem ezt a figurát
Kanmacska
2021. december 02. 22:48
Gyuri, ez tőled hiteltelen már.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. december 02. 21:30
Igaza van, kivétel, hogy Lázár nem hülyézte le az oltatlanokat. Pedig azok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!