Kötelező védőoltást, most!

2021. november 22. 19:49

Ami a dolog erkölcsi részét illeti, hát az is van neki.

2021. november 22. 19:49
null
Balavány György
Balavány György
24.hu

„Tehát – véleményem szerint – a koronavírus elleni kötelező védőoltást is be kell vezetni. Most. Sokkal inkább, és sokkal előbb, mint újabb kijárási korlátozásokat meg bezárásokat előírni.

Ne a munkáltatókra tolja a kormány ennek a felelősségét, hanem rendelje el ő maga 12 év felett. Tessék ennek megfelelően a Btk.-ban, a közegészség elleni bűncselekmények körében, a járványügyi veszélyeztetéshez odabiggyeszteni a koronavírus elleni védőoltás megtagadását, valami nem túl kemény, de azért komolyan vehető büntetési tétellel. (Kapjon persze mentességet az, aki igazolni tudja, hogy egészségi állapota miatt ellenjavallt számára a vakcina, például olyan autoimmun betegsége van, amire nem tanácsos ráoltani.)

Ami a dolog erkölcsi részét illeti, hát az is van neki. Él itt hatmillió ember, aki beadatta magának az oltást, vállalva a vele járó kellemetlenséget. Én is beadattam, háromszor. És hordom a maszkot, bár utálom. De 

  • nem azért oltakoztunk, hogy újra karanténban kelljen rohadni hónapokat,
  • nem azért, hogy megint bezárjanak a boltok, és elő legyen írva, hogy hányra érjünk haza,
  • és nem azért, hogy egy ország gazdasága bénuljon meg ismét, ezúttal épp a gejzírszerű áremelkedések közepette,
  • hanem azért, mert szeretnénk újra normálisan élni.

Szóval elsősorban nem az oltást elhárítók jogait kéne védeni ahhoz, hogy – akár akaratlanul is – veszélyeztessék önmagukat és az országot, hanem az oltást vállalók  jogait kellene védeni, hogy szabadon utazhassanak, vásárolhassanak, szórakozhassanak, dolgozhassanak.

Nota bene a kötelező oltás – végső soron – nem kiszúrás senkivel. Még azokat is megóvhatja a betegségtől, az idő előtti haláltól, meg persze a mindnyájunk életét megkeserítő restrikciós hatásoktól, akik saját belátásuk szerint nem oltatnák be magukat.

Ki tudja, talán egyszer még hálásak is lennének érte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 316 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. november 25. 17:40
Vagy itt van egy példa egy cigány falura, ami egyetlen lelkipásztor kitartó munkájának következtében ma már "bezzegfalunak" számít: https://www.youtube.com/watch?v=cFhegLzH3Y8&t=20s A Biblia igéje a fordított folyamatra: 1Kor 15,33 Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok. Egyértelmű, hogy számtalan, több millió hasonló példát lehetne hozni, amik mind ellentmondanak az evolucionáló fejlődésnek. Kell egy külső minta, amihez lehet igazodni, amit lehet követni, ami épít vagy rombol. Mátyás idejében Magyarországon virágzott a reneszánsz művészet. Meghalt Mátyás, meghalt az igazság.... más mintákhoz igazodott az elit, és belevezette az országot a pusztulásba. Most is arról szól a közbeszéd, hogy milyen mintákat érdemes követni és miért. Senki sem gondolkozik önmagától evolucionáló fejlődésben, ebben senki sem hisz, ilyet senki sem vár el, hanem mindenki azt nézi, hogy hová kötődjön, kire nézzen fel, mit igyekezzen lemásolni. Ez a magatartás van benne alapvetően az emberekben és nyilván nem véletlenül. Mert kezdetektől fogva így működik az emberiség és nem evolucionál. ha evolúcióval fejlődnének, akkor nem lennénk olyan erősen mintakövetőek, mint amilyenek vagyunk. Mindannyian ilyenek vagyunk, még akkor is, ha enm valljuk be vagy letagadjuk önmagunk előtt is. Pl Orbán folyton az autonómiára, a saját erőre, a saját tehetségre, a saját észre hivatkozik, de valójában a leghalványabban sem ezt a mintát valósítja meg, hanem a másokhoz való igazodást. Arra hajt ezer százalékosan, hogy kihez kötődjünk, melyik szekér után fussunk. És még csak véletlenül sem az önállóságra.
Esvány
2021. november 25. 14:43
Mit is akartál mondani? A többkilométeres hányásaidban ez mindig elsikkad! Tudod, ha a 120 ezer évvel előtt csonttűvel varrogató ősember pont olyan eszes volt, mint a csak 30000 éves múltra tekintő ("zsugorodott agyú") Homo sapiens sapiens, akkor miért nem az előbbiek írták a Bbibliát, vagy építették a Bábel tornyát? Néha gondolkodhatnál is! Ha viszont nem volt annyira eszes, akkor pedig nem hazudhatod le a fejlődést. A szőrös talpú mániádról: az állatoknak sem szőrös a talpa (az 5 perc alatt lekopna), hanem párnás. Az pedig nem igaz, hogy a kikészítetlen bőr abszolút használhatatlan, legfeljebb egy kicsit kényelmetlenebb, mivel nem annyira puha. Volt a kezemben megszárított és kikészítetlen kecsebőr, mivel gyermekkoromban voltak kecskéink. Nem törött el, évek alatt sem. "Még azt is könnyebb elképzelni, amit a Biblia az özönvíz kapcsán emleget - hogy volt az emberiségnek egy olyan állapota, ami teljesen kihalt. " Tegnap már kérdeztem, hogy szerinted MIKOR volt az Özönvíz? Mert pl. a neandervölgyi ember nem halt ki teljesen, párosodott a Homo sapiens sapiens alfajjal, genetikai örökségük ma is kimutatható.
Esvány
2021. november 24. 15:53
Még mindig csak párezer éves (mondhatni tegnapi) dolgokat emlegetsz, de az emberiség története nem akkor és nem a tímárkodással kezdődött. Amit te "visszafejlődésnek" gondolsz, az sem feltétlenül az, mivel egymás mellett, párhuzamosan is létezhetnek különböző szintű kultúrák. Az egyik tegnapi linken ezt is elolvashattad volna: "a Turkana-tó nyugati partjának két eszközkultúrája, az olduvai-ipar és acheuli-ipar. A két eszközkultúra legalább félmillió éven át létezett egymás mellett, egymástól látótávolságnyira. Az olduvai-kultúra mégsem változott egy szemernyit sem: a lehető legdurvábban megmunkált chopperek (kaparók és marokkövek) ipara semmit sem vett át az acheuli ipar gondosan megmunkált eszközeiből." Teccikérteni? Félmillió év... Tedd fel magadnak a kérdést: Mikor volt az özönvíz? Milyen jelentősebb építményről tudsz, ami ELŐTTE készült?
Agnieszka
2021. november 23. 15:13
Hogyne, így van. Viszont 4 évenként szabad választások vannak. Az a kormány, amelyik szeretne, egyébként a törzs-választói akaratának megfelelően, tovább kormányozni, ezt sem itt, a szegény Keleten, de még a gazdag Nyugaton sem lépheti meg. A magyar közhangulat oltás-ellenes felszítása az ellenzék műve, azé az ellenzéké, amelyik kezdettől bevallottan azt szeretné, ha minél rosszabb lenne a helyzet, mert biztos abban, h. az elkergetett Fidesz után az ő idejük jönne el. Minden undorító lépésük ebben a tárgyban EZT igazolja, a felfoghatatlan vágyat a minél több áldozatra és emellett minden fórumon a bizonytalanításuk folyik az oltással kapcsolatban. Gratulálok a szavazóiknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!