Olyan gazdag az ország, hogy Karácsony Gergely amatőrségét is megengedhetjük magunknak

2021. november 04. 12:06

A fővárosiak megengedhetik maguknak ezt a bájosan alkalmatlan, vállvonogatós francia vígjátékszereplőt.

2021. november 04. 12:06
Miért Rigó
Tutiblog

„Csak felvezetésként, mint cseppben a tenger, időzzünk el a Világgazdaság által nemrégiben megszellőztetett hírnél, hogy a Tarlós által megkötött, jóval előnyösebb BKV-s reklámtender – a közlekedési társaság reklámfelületeinek bérlése – elkaszálása miatt Karácsony Gergely csaknem négymilliárd forint bevétellel rövidítette meg a fővárosi kasszát. Az még csak hagyján, hogy hány lélegeztető gépet lehetne ebből venni, hiszen a kormány történetesen ezekből betárazott a járvány idején, de hány magyarországi kisváros, kistelepülés pendülhetett volna ki ebből. Betolhatta volna ezt a pénzt Karácsony a Lánchíd felújításába, vagy éppen a Biodóm befejezésébe is, amely esetében – bár az idén kellene átadni –, a főpolgármester a csóróságra hivatkozva kihátrált a buliból. Egy a lényeg: lenne itt pénz.

A csóróság nem a kormány »megszorításain« múlik, hanem Karácsony Gergely amatőrségén. Induljunk ki ebből! Karácsony Gergely eszerint luxuspolgármester. Abban az értelemben, hogy a magyar gazdaság megengedheti magának a csetléseit-botlásait. A fővárosiak megengedhetik maguknak ezt az »öreg néne őzikéje” figurát, ezt a bájosan alkalmatlan, vállvonogatós francia vígjátékszereplőt. Ezért is teljesen felesleges, legalábbis kampányszempontból lényegtelen hülyézni az ellenzéket, alkalmatlannak, teszetoszának, ostobának bélyegezni Karácsony Gergelyt, vagy az előválasztás bármely más szereplőjét. Mert azt az ellenzéki szavazók is tudják, hogy a kormány enélkül is teszi a dolgát, átvállalja a felelősséget, oda rakja a forrásokat, ahová kell, gondozza az országot. Nem szempont tehát, nincs tétje a következmények nélküli bénázásnak. Sem Karácsony Gergely, sem senki más a baloldalon nem tud hibázni. Csak felfelé tudnak bukni.

A szavazók egy részét ugyanis látványosan nem befolyásolják a tények. Ők nem meggyőzhetők a gazdasági eredményekkel, növekvő fizetésekkel, CSOK-kal, országfásítással. Ez alap, ez jár. Ezek az emberek már csak az érzelmeikkel vannak elfoglalva. Aki olyanokat állít, hogy Orbán Viktor ellen a sátánnal is össze kell fogni, az nyilvánvalóan nem racionális alapon szemléli a választások tétjét, azaz Magyarország jövőjét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2021. november 05. 05:37
Csak jelzem, nem Csép én a tenger hanem tengeren a csepp, nem ugyan az.
Salitis
2021. november 04. 22:08
"A szavazók egy részét ugyanis látványosan nem befolyásolják a tények. Ők nem meggyőzhetők a gazdasági eredményekkel, növekvő fizetésekkel, CSOK-kal, országfásítással. Ez alap, ez jár. Ezek az emberek már csak az érzelmeikkel vannak elfoglalva. Aki olyanokat állít, hogy Orbán Viktor ellen a sátánnal is össze kell fogni, az nyilvánvalóan nem racionális alapon szemléli a választások tétjét, azaz Magyarország jövőjét.” Húúú ez nagyon betalált! Tucatjával vannak ilyen fővárosi ismerőseim. Szinte mind "értelmiségi". De még sem ért semmit az egész politikából. "O1G lop!" ÉS ha megkérdezem, hogy boldogabb lennél, ha Leisztinger lopna? A válasz: azok nem ilyenek, azok soha nem lopnának!!! Inkább semmit sem kérdezek tőlük. A közélet megértéséhez fel kellene nőni.
Akitlosz
2021. november 04. 18:56
A Fidesz adott a főpolgármesternek ekkora hatalmat. Abból indultak ki, hogy "Tarlós utcahosszal vezet Karácsony előtt". Olyan gazdag az ország, hogy megengedheti magának, hogy a kormánya ekkorát tévedjen?
nakatomi
2021. november 04. 16:08
Kiváló cikk. "Az a kommunikáció nem fog működni, hogy Karácsony Gergely, vagy Márki-Zay Péter alkalmatlan. Mindenki tudja, de nem félnek a bénázásaiktól. Tíz év alatt abba szokott bele még az ellenzéki választópolgár is, hogy a kormány az olyan, hogy végzi a dolgát. Kivéve persze, ha baloldali. Ezért is félő, hogy 2022-től majd az IMF, a „civil” szakértők, Brüsszel, meg a bolgár titkosszolgálat veszi át az ország irányítását. Nincs Magyarországon akkora luxus, hogy ezt megengedhessük magunknak. Erről szól Karácsony Gergely négymilliárdja."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!