Ez az egész „megfigyelési botrány” úgy van elcseszve, ahogy van

2021. július 27. 22:16

Ezek után tévúton jár az, aki ebből az egészből „botrányt” próbál konstruálni.

2021. július 27. 22:16
null
Kálmán László
Facebook

„Ez az egész »megfigyelési botrány« úgy van elcseszve, ahogy van, legalábbis egyelőre, sokkal több tény ismeretének hiányában. Jelenleg nemhogy a »botrány«, de még az »esemény« elnevezést sem érdemli ki.

1. A közvéleményt nem zavarja, ha embereket mefigyelnek, miért is ne tennék, ha van rá ok, csinálják a világon mindenütt. (Azt meg végképp hagyjuk, hogy ehhez hogyan szerzik be a technikai feltételeket.) Attól, hogy valaki újságíró, ügyvéd, ellenzéki vagy akármi, attól még benne lehet leánykereskedelemben, fegver-vagy drogcsempészetben, bármiben. Nehogy már valakinek a szakmája eleve mentességet adjon.

2. Egyelőre nem tudunk egyetlen konkrét, bizonyított esetről sem, amikor valakit nem egy bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozás keretében figyeltek meg.

3. Ami nagy gáz, az az, hogy a bíró, aki engedélyt adhat a megfigyelésre, nem az illető nyomozásért felel, nem is kell ismernie a nyomozás aktáit, gyakorlatilag egy rövid, informális indoklás alapján adhatja meg az engedélyt (igazságügyminiszter dettó), és utólag sem számonkérhető azért, mert esetleg nem volt eléggé megalapozott a döntése. Csakhogy ezt meg marha nehéz elmagyarázni a közvéleménynek, pláne nehéz lenne elmondani, hogy ehelyett milyen (bonyolult) mechanizmus tudna garanciát nyújtani. Plusz úgy tudom, hogy a jelenlegi abszurd szabályozást nem Orbánék találták ki, hanem a Horn-kormány óta így megy.

Ezek után tévúton jár az, aki ebből az egészből "botrányt" próbál konstruálni (kivéve persze, de azt szépen meg kellett volna várni, ha előkerültek volna, vagy valaha előkerülnek megkérdőjelezhetetlen, tényszerű bizonyítékok valami visszaélésre.)”

Fotó: Ludovic MARIN / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2021. július 29. 11:33
Megtörtént a feljelentés. Mi kell több? Ráadásul ezzel pont az ellenzék (mert ennyi eszük van, vagyis nincs) lőtte ki a parlamenti vizsgáló bizottságot. Egyébként ha a titkos szolgálat nem hallgatna le telefonokat, akkor nem végezné a munkáját. (Továbbra sem hiszem, hogy ezeket a neve nincs senkiket (politikai szempontból) ki akarná lehallgatni. Azért kiváncsi lennék a Márki Zaj és hadházi titkos felvételei miatt (volt köztük telefonbeszélgetés is ha jól emlékszem) miért nem lépett fel az AM. Egyébként valamelyik tv műsorban az egész ügyet kb. 5 perc alatt szétszedte egy ex-tikosszolga és Breuer Péter, annyi ellentmondás és életszerűtlenség volt benne. Döglött az ló, nyugodj bele.
tothpal
2021. július 28. 17:57
Akik ezt kreálták, lebuktak. Ha titkoszsolgálat volt, elemehetnek legelni...
ptrfarkas43
2021. július 28. 17:13
Kezdjük ott, hogy a pegazust 3 éve árulták a neten, innentől titkosszolgálat nem használta, viszont az Amneszti biztos vett, mert különben honnan tudná beazonosítani, a pegazus nyomot.
kata56
2021. július 28. 15:05
.. Sok hűhó semmiér...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!