A hét törvény hamissága

2021. április 12. 22:11

Miközben a lakosság arányában már Magyarországon hal meg a járvány miatt a legtöbb ember, a Vezér újranyitásról delirál.

2021. április 12. 22:11
Ungváry Rudolf – Kálmán László
Népszava

„Miközben a lakosság arányában már Magyarországon hal meg  a járvány miatt a legtöbb ember, és a Vezér újranyitásról delirál, személyi kultuszának gondos építői bedobták az összeollózott Orbán-idézetekből »Magyarország hét törvényét«. Mintegy csalihorogként az ellenzéknek a számára minimalizált médiafelületen: ezen rágódjék, ne a járványkezelés csődjén.

Az egyik kiút ebből a csapdából a hét hamis törvénnyel szemben Magyarország hét igazi törvényének a szembeszegezése lehet. Erre a szerzők közül Kálmán László ad példát. A másik az orbáni törvények igazi jelentésének megfogalmazása. Ezt a szerzők közül Ungváry Rudolf kísérli meg.

A szakirodalomban a szélsőjobboldali diktatúráknak van egy sor elfogadott ismertetőjegye. Ezek között kitüntetett szerepe van a kirekesztésnek, az állandó, támadó mozgósításnak és az erő felmagasztosításának. Csak amit erő alkalmazásával érnek el, az igazán legitim, ezért mindig erőt kell mutatni a hatalmon maradás érdekében”. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. április 13. 12:40
Újabb DK-s ismerte be, hogy oltásellenesek. Vágó István az ATV Csatt című műsorában beismerte, hogy pártja, a DK és a baloldal az oltások, különösképpen a keleti vakcinák ellen kampányol. https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210413-ujabb-dk-s-ismerte-be-hogy-oltasellenesek
syphax
2021. április 13. 11:53
"delirál" az apátok hóttkóros fasza!!! Hülye vénzsidók!
22-es csapdája
2021. április 13. 11:36
Nem tudom, ki mondja végre a szemükbe ezeknek a dogmatikus alakoknak, hogy: - Nem akarunk úgy élni, ahogy ti szeretnétek! Hagyjatok minket békén! Sőt: hagyjatok magunkra.
Sulammit
2021. április 13. 11:21
Kálmán László nyelvész a következő bejegyzést tette Facebook-oldalán: „Kispofám, Schiffer, "túlméretezett hisztéria", "cirkusz" az, ami a Szabadság téri szobor körül zajlik. Legközelebb, ha látom az utcán, leköpöm, az bizonyosan nem lesz "túlméretezett hisztéria", hanem kimért, megfontolt lépés.."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!