Kegyetlen agresszió árad irányomba

2021. február 17. 11:57

Rengeteg homoszexuális, transzszexuális és más embertársam fejezi ki a háláját és támogatását.

2021. február 17. 11:57
Nagy Gergely lelkész
Facebook

„Eddig keveset beszéltem nyíltan arról a progresszív oldalról jövő, engem érő brutális és aljas lejáratókampányról és lincselésről, ami az elmúlt hetekben ért engem egyes, magukat kereszténynek valló progresszív teológusoktól és az őket követő és őértük lelkesedő ateista laikusok oldaláról. Persze a mai világban nem meglepő, hogy ilyen kegyetlen agresszió árad belőlük irányomba, hiszen egyszerre vállalom fel azt, hogy szembe kell néznie az egyházaknak a bűneikkel, hogy szeretnünk kell a homoszexuális embertársainkat is, hogy Isten arra vezet bennünket, hogy tanuljunk tőlük, és azt, hogy mindezt nem tehetjük meg úgy, hogy mindeközben kompromittáljuk a szakmai, teológiai munkát és a bibliai tanításokat. És mindezt többségében olyan emberek művelik, akik keresztények, vagy legalábbis kereszténynek mondják magukat.

Nekem, keresztény emberként fáj az, hogy úgy vezetik félre az embereket (akár a homoszexuálisokat) és úgy zárják el tőlük Krisztus kegyelmét, hogy azokat, akik szeretettel fordulnának feléjük és kezet nyújtanának nekik, megbélyegzik, kirekesztik, homofóbnak titulálják. Annál a keresztnél, ahol bűnbocsánatot kapunk az Atyától, számomra nem fér meg a progresszív gyűlölet ilyen formája. (...)

Közben pedig hálás vagyok. Hálás vagyok, mert azt látom, hogy soha ennyien nem álltak még ki azok mellett az értékek mellett, amiket képviselünk. Hálás vagyok, mert rengeteg homoszexuális, transzszexuális és más olyan embertársam ír és fejezi ki a háláját és támogatását, illetve csalódását a másik oldal agresszív retorikájával szemben, akikről sosem gondoltam volna.Mert az embertársunk szeretete nem a progresszív oldal privilégiuma.

Mert a teológia nem progresszív-hitvédelem. Mert vannak helyek, ahol az emberek a különbözőségeik ellenére is szerethetik egymást. Mert lehetne egy olyan országban élni, ahol nem adjuk fel az identitásunkat, az értékeinket, ahol felvállaljuk, hogy nem értünk egyet, ahol megvitatjuk a nézeteltéréseinket – DE! … mégis megmaradunk egymást szeretve és nemet mondunk a kirekesztő, elnyomó, agresszív propagandára. Jöjjön az a szélsőjobb oldaláról, vagy a progresszív szélsőséges populista teológusoktól és politikusoktól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2021. február 18. 17:05
Kórus szerűen jönnek a rettegő álkeresztény siralmak.
akiaki
2021. február 17. 18:40
mit jelent az hogy lelkész, milyen lelkész, vagy csak nickname?
zrx8
2021. február 17. 18:24
Ennek a faszinak a "lelkész" a második utóneve ? És ha nem, akkor miért írja ki a Mandi a neve után ?
Hunyadi Mátyás
2021. február 17. 17:37
Most itt arról van szó, hogy rengeteg homoszexuális és transzszexuális sorban áll a templom előtt csak nem engedik be őket? Vagy csak "Kifejezik hálájukat" - és tojnak Krisztusra.. Sántít ez az írás, de nagyon. "Rengeteg homoszexuális és transzszexuális" - még heteroszexuálisból sincs rengeteg te lelkész...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!