Az anya szűz, az apa nem is apa – így nézett ki a szent család

2021. január 04. 16:35

Kedves Fidesz-politikusok, én magukat keresztényeknek tartani nem tudom.

2021. január 04. 16:35
Balavány György
Balavány György
24.hu

„Igen, elméletileg lehetne keresztény a társadalom, ha – mint valami áldott vírus – a szeretet kezdene terjedni öleléseken és simogatásokon keresztül, a másiknak nyújtott segítő kezeken át határtól határig, meg azon is túl; elég lenne egy cirka 60 százalékos átfertőzöttség, és egész másként nézne ki a szürke, mogorva magyar társadalom.

És egy tartózkodó kérelem

De a magyar társadalom nem keresztény, hanem rémült, zavart, útkereső, eltévedt és magára hagyott. Például azért, mert a pásztorok magukat legeltetik, nem a nyájat. Mert a helyett, hogy az igazságot és a könyörületességet képviselnék, a kedvezményezett egyházak a hatalom szégyentelen kitartottjai lettek.

Amikor a fideszes nagyurak kapnak valami igazi kérdést, így decemberben azt szokták válaszolni: boldog karácsonyt. Aztán mennek dőzsölni, élvezni a rablott javakat.

Még jó, hogy abba a boldogságba, amit a legnagyobb szeretettel való találkozás, az örök alaphangba való belesimulás jelent, semmi hatalom nem tud beleavatkozni.

Persze velük is megtörténhetne a csoda, hogy megérinti őket valahogy a Szentlélek, és átrendezik az életüket, például visszaadnak a népnek néhány elsinkófált milliárdot.

De addig, kedves Fidesz-politikusok, akik szakmányban lopnak, csalnak, hazudnak, és a tetejébe még ájtatoskodnak is: én magukat keresztényeknek tartani nem tudom.

Kérem szíves megtérésüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 183 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. január 05. 22:31
Szerencséje Balavány Györgynek, hogy ocsmány gyűlölködő, mások hitét kikezdő irományát itt, a 21. század Magyarországán és a keresztény hitet elég gyengén megvalló közegben és nem a nyugat-európai iszlám közegében követte el. Ha ocsmány mondanivalója az Iszlámot, Istent, vagy a Prófétát kezdené ki, akkor a nyugat-európai iszlám helyre tenné a mocskolódót. emlékezzen csak a CSÁRLI-EBDÓ, ZSÖ SZÜI CSÁRLI (Jeu suis Charley) logókra. Nem tudom, véletlen-e, vagy szándékos, de ocsmány firkálmánya érinti a két magyarországi egyházi irányzat - római katolikus és protestáns - teológiai különbségeket. Lehet, hogy szinte örvend annak, hogy a katolikus református gyökerű kommentelőket is egymással szembe állítja. Viszont tény, hogy mosdatlan lábát jól beledörgölte a magyar keresztény hívőkbe. Alapvetően azt érdekes lenne megtudni, örömet érez-e ilyenkor, vagy egyáltalán miért teszi ezt....
péterx
2021. január 05. 10:26
Ha Balavány értené a Szent Család teológiáját, akkor tudnia kellene, hogy éppen ezért - "az anya szűz, az apa nem is apa" - abszolút érvényes minden család számára az alkotmányos "az apa férfi, az anya nő" modell!
péterx
2021. január 05. 10:16
Balavány amatőr-teológus véleménye érdektelen. De mivel közzétette, lehet rá válaszolni: nem Balavány az, aki ítélhet a valódiságról, az az Úr Jézus dolga. De addig is igaz: Jézusról mindig többet kell hirdetni, mint amennyit mi, bűnös emberek meg tudunk valósítani a tanításából.
pumuklik
2021. január 05. 08:48
Na, még egy szardarab úszott a felszínre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!