Ne higgyünk a mesében!

2020. december 11. 16:23

Orbán tíz évvel ezelőtt tökéletesen jól látta, hogy a német multinacionális vállalkozásokat kell lekenyerezni.

2020. december 11. 16:23
Hajdú Péter
Magyar Hang

„Különböző elméletek már napvilágot láttak, hogy Angela Merkel vajon miért nem hajlandó sarokba szorítani Orbán Viktort. Hogy túlságosan bonyolult és nehézkes lett volna a két renitens ország nélkül összehozni a helyreállítási alapot, amely elengedhetetlen a bajban lévő déli országok számára. Hogy attól tart a német kancellár, a brexit után – amelynek ügyében még mindig nem sikerült végső megállapodásra jutni a britekkel – tovább gyengül a közösség. Vagy hogy januárban tiszta lappal szeretné átadni az elnöksége Portugáliának, mielőtt végleg levonul a politika színpadáról. Ezekben lehet valami igazság.

De felvetődik az emberben egy másik gondolat is. Nevezetesen hogy Orbán tíz évvel ezelőtt tökéletesen jól látta, hogy a német multinacionális vállalkozásokat kell lekenyerezni – rabszolgatörvénnyel, alacsony adókkal, számolatlanul adott állami támogatásokkal –, és ez megfelelő védőhálót jelent számára. Ha tovább visszük ezt a gondolatmenetet, akkor az a kérdés is eszébe jut az embernek, lehet hogy az uniónak elsősorban a szavak szintjén fontos a jogállamiság? Az elmúlt évek történései ugyanis arra utalnak, hogy amikor konkrét lépésekre kellene sort keríteni, különösen ha az a (német) nemzetközi vállalkozások érdekeit esetleg sértheti, már nem akkora a lelkesedés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fusi.misi
2020. december 12. 18:22
Nem csak a német multikkal kapcsolatban látott jól az Orbán tíz évvel (vagy többel) előre, hanem minden lényeges dologban. Ez a különbség közte, és a tieitek között. Ti csak tíz percre láttok, de azt se előre, hanem csak visszafelé.
Libraman
2020. december 12. 10:53
Árulók, eladtátok a lelketeket! Fejjetek kecskét Simicskával Hárskúton!
Krupp Skya
2020. december 12. 07:49
Nem hiszünk a mesékben. Elvtársak csak még egy kicsit kell várni és nektek is jó lesz! 2009-ben rossz volt? Rossz. 2020-ben jó? Jó. Akkor bejött a kommunisták szlogenje. Bár egy kicsit többet kellett rá várni mint egy kicsi, de bejött. Akkor lehet hinni a mesékben Hajdú Péter kivel csövez most a volt asszonyod?
Krupp Skya
2020. december 12. 07:44
Én inkább ÁVO-s hangot hallok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!