A magyar foci már megelőzte a szlovákot?

2020. december 20. 20:39

Jó látni a magyar foci fejlődését, amire szüksége is van a szurkolónak az ilyen embertpróbáló időszakban.

2020. december 20. 20:39
Rajkovics Péter
Ma7.sk

„A játékosok kapcsán pedig érdemes megemlítenünk, hogy a Fortuna Liga aktuális őszi idényében a játékosok produktivitását mérő InStat index alapján a legjobb játékos Kalmár Zsolt volt, a harmadik helyen szintén magyar válogatott Holman Dávid végzett, de a nyolcadik helyen ott van Schäfer András is, miközben a top 10-ben egyetlen szlovák állampolgárságú játékost találunk. Ez is arról árulkodik, a szlovák bajnoki körülmények közt mennyire tudnak teljesíteni a tehetséges magyar focisták, miközben tegyük hozzá, a magyar liga jóval kecsegtetőbb sokak számára.

Azt ugyanis már az UEFA statisztikái is kimutatták, a magyar bajnokság jóval vonzóbb anyagi szempontból a focistáknak, mint a szlovák felső osztály, de ma már egyértelműen állítható, hogy a csapatok nemzetközi szinten is jobban teljesítenek. A Ferencváros menetelését össze sem lehet hasonlítani a Slovan idei botladozásával, a fehérváriak pedig csak kis lépésre voltak az Európa Liga csoportkörétől.

A szlovák sport szempontjából egyébként is van mit tanulni Magyarországtól, ahol rájöttek, egészségügyi szempontból is érdemes sportlétesítményekre költeni, de a világesemények szervezése a turizmus építése és gazdasági szempontok miatt is hasznos lehet. A magyar előrelépés pedig talán a déli szomszédra egyre jobban figyelő politikum számára is példa lehet arra, érdemes a sportra költeni. 

Annyi bizonyos, jó látni a magyar foci fejlődését, amire szüksége is van a szurkolónak az ilyen embertpróbáló időszakban, mint az idei év is volt. A lényeg pedig nem is az, hogy a szlovák focihoz képest hova jutott a magyar, hanem az abszolút értékben mérhető változás, amit jó volna továbbvinni a következő időszakban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuverén maffiaállam
2020. december 20. 22:44
Egyetlen topbajnokságban játszó, magasan jegyzett játékosunk nincs. A Fradi és a válogatott is csak pofozógépnek jó az európai porondon. Gyalázatos a magyar foci, el kellene felejteni végre.
jord
2020. december 20. 22:32
Mit akar az jelenteni hogy egészségügyi szempontból is érdemes a sportra költeni? Hamarosan be lehet menni a felcsúti, fehárvári debreceni stadionba focizni mindenkinek? Vagy esetleg az uszodákba lehet elérhető áron úszkálni,vagy más sportlétesitményt is használhat az istenadta nép? Szóval miről van szó???
kispufi
2020. december 20. 21:06
És nemcsak a sport az egyetlen, ahol fejlődés tapasztalható. És ami egyúttal 2022-re komoly veszélybe kerülhet. Mert hogy is lehetne egyedül veszélyben a hiénák egyre közelgő vihogó vonyításakor, amikor minden abban van, ami magyar, ami nemzet, ami eredmény, ami siker...
civis72
2020. december 20. 20:52
A stadion építés úgy kellett az építőiparnak mint egy falat kenyér.. ...jót tett a gazdaságnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!