Az iskolákat be kell zárni, a meccseket pedig lefújni, most

2020. november 07. 10:01

A „pár hét türelem”, miniszterelnök úr, a lehető legrosszabb duma a hatalomra kerülése óta.

2020. november 07. 10:01
Balavány György
Balavány György
24.hu

„Örvendetes, hogy a főváros le kívánja tesztelni a pedagógusokat november végén, csak hát ez is akkor érne valamit, ha be lehetne tartatni a Coviddal addig valami moratóriumot. Az a rossz hírem, hogy ilyen tempóban terjedő fertőzés esetén nem biztos, hogy lesz kit tesztelni november végére: a tanárok jó része is ki fog dőlni.

Ebből pedig az következik, hogy be kell zárni az iskolákat, legalább alsó tagozattól fölfelé. Most. Ahogy megtette a környező országok majd mindegyike. És le kell fújni a tömegrendezvényeket, ha koncertről, ha sportról van szó, mindegy. És korlátozni, hogy a szupermarketekben egyszerre hány ember tartózkodhat. Persze szigorúan maszkban, mert aki még most sem veszi fel a maszkot, az szinte bármilyen büntetést megérdemel.

Az iskolába járás jelenti a legnagyobb személyforgalmat, ez jár a legtöbb érintkezéssel. Így néz ki a kontaktusok sora: szülő-gyerek-tanár-gyerek-szülő. Az iskolások zabálnivaló kis időzített bombaként funkcionálnak, mivel többnyire tünetmentesen fertőződnek meg, és könnyen átadják a vírust a szüleiknek, nagyszüleiknek, akik meg csúnyán meghalhatnak emiatt.

Ha otthon a felnőttek közt tünetmentes fertőzött van, akkor a kontaktuslánc elejéről a gyerek szépen elviszi az iskolába a vírust, ahol a zárt tanteremben huszonvalahány nebuló ül, és ott a védtelen tanár a fertőzött levegőben. Ha a vírusnak vannak érzései, az osztálytermekben rendkívül boldog. Ernyedten lebeg a tüdőből tüdőbe áradó aeroszolban, hiszen bőségese talál gazdatesteket. És ha otthon krónikus beteg van, vagy idős ember, akkor a gyerek szépen hazahozhatja neki a halált. Lehet óvintézkedéseket tenni, de azt nem lehet kiküszöbölni, főleg kisebb lakások és nagyobb családok esetén, hogy a gyerek meg ne fertőzze a szüleit.

A »pár hét türelem«, miniszterelnök úr, a lehető legrosszabb duma a hatalomra kerülése óta, pedig e tekintetben erős a mezőny. És az is van, miniszterelnök úr, hogy ahogy telnek a napok és a kórházak, egyre kevesebbeket nyugtat meg az ön magabiztos jelenléte.

Tudom, hogy a gyerekek otthon tartása rengeteg plusz terhet jelent mindenkinek, főleg a szülőknek, de a mérleg másik serpenyőjében a halál van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. november 09. 06:50
Még szerencs, hogy a bejegyzés írója mögött nem áll orvosokból, professzorokból álló járványügyi kutatócsoport!
mici
2020. november 08. 15:03
Hétvégente a diákok csapatostul csapatják, se távolság, se maszk. Maradhat az iskola.
konfucius
2020. november 07. 23:15
Nem, faszikám. NEKED, MEG A TÖBBI VÍRUSTAGADÓ BÖSZMÉNEK VÉGRE FEL KÉNE VENNI A MASZKOT!!!
Highlander07
2020. november 07. 19:43
sose értek egyet balavánnyal, de ebben speciel van igazság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!