Szóról szóra ugyanaz történt Orbánnal és Vidnyánszkyval

2020. augusztus 16. 12:42

Csak Vidnyánszky nem a kisnyilasokkal, hanem a szalonnácikkal azonosította magát.

2020. augusztus 16. 12:42
Kálmán László
Facebook

„»Háttérhatalom« – ez nem ugyanannak a társadalmi csoportnak a nyelvhasználata, mint a »libernyák«. Nem a HÖK-ös kisnáciké vagy a vadhajtásos, kurucinfós kisnyilasoké, hanem egy másik csoporté, akik ugyanúgy a hatalomhoz dörgölődznek, és ugyanúgy a hatalom támogatja őket, de más a stílusuk. A közös az, hogy mindkettő az intézményes lopást, a rablóállamot szolgálja (ha elfogadjuk Magyar Bálinték terminológiáját), és mindkettő a nácizmusba hajló fasizmus irányából. A közös ellenségük természetesen a szabadság, a jogállam, az emberi jogok.

Szóval a »háttérhatalom« szót használó csoport a bogárlászlók, raffayernők, fricztamások, a komolyabb hangot megütő, magukat néha tudományosnak feltüntető futóbolondok csoportja (ezért például sohasem zsidóznak _egészen_ nyíltan, inkább csak kikacsintgatnak). Az ő összeesküvés-elméleteik nem olyanok, mint a gyíkemberesek, az ő meséik létező csoportok (szabadkőművesek, globális tőkések stb.) köré épülnek.

Nos, ezért Orbán libernyákozásához hasonlóan az is súlyos _határátlépés_, amikor Vidnyánszky »háttérhatalomról« beszél. Ő ugyanis nem azokba a csoportokba tartozik, amik csak lazán (és sokszor rejtetten) csüggnek a hatalom csöcsein, és amiknek az a dolguk, hogy a hatalom megnyilvánulásainál ezerszer szalonképtelenebbül képviseljék ugyanazt. Ő egy egészen közvetlenül kormányzati tényező, formálisan is óriási hatalommal rendelkező kiskirály. Tehát most szóról szóra ugyanaz történt, mint Orbánnal, csak Vidnyánszky nem a kisnyilasokkal, hanem a szalonnácikkal azonosította magát. Ugyanúgy, ahogy Orbán: akár véletlen volt (mert sok ilyet fogyaszt), akár szándékosan akarta megszólítani az ő közönségüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ykzsmed
2020. augusztus 19. 10:00
N Y I L T L E V É L David B. Cornstein az Egyesült Államok Budapesti Nagykövete BUDAPEST Excellenciás Uram! Mély megrendüléssel vettem tudomásul, hogy Ön méltóztatott beleszólni Magyarország belügyeibe, nevezetesen abba, hogy a magyarországi polgárok hogyan viszonyulnak egyes természetellenes fejlődésű állampolgár társaikhoz. Magyarország tiszteletben tartja más emberek nézeteit, egészségi állapotát, fajtáját, és ezt törvényileg garantálja. Elítéli azonban azt, ha állami szervek reklámozzák az államilag nem támogatott civil szerveződéseket. Reméljük, hogy Önök társadalmában sem tolerálják a neonáci és más gyűlöletcsoportokat, így azt a rasszista elvet sem, hogy csak a fekete élet számít, és a fajgyűlöletből eredően a történelmi emlékmű szobrok, államelnökök szobrainak ledöntését, kultúrális, vallási helyek, tárgyak, jelképek meggyalázását! Excellenciás Uram! Ugye így van ez Önöknél is? Bizonyára Ön egy izig-vérig amerikai üzletember, kinek az országa alig múlt el 200 éves, így nem volt módja megismerni azt az európai többezeréves mondást, hogy : "si tacuisses, philosophus mansisses" Önök, a kétszáz éves multukból sajnos nem tudnak olyat meríteni, mely felérne a Kárpát-medence hatezer éves kultúrális tartalmával, hiszen jómagam és hitvestársam (Magyarországon ilyen is van) családja is három-négyszer olyan idős, mint az Önt delegáló állam! Így tisztelettel megkérem Exelenciás Urat, hogy a továbbiakban fokozott figyelemmel kisérje a Mac Donalds üzletekben kapható hamburgerek és coca-colák minőségi megfelelőségét, mely hazájának jellegzetes jelképei. Munkájához további sok sikert kívánok! 2020, augusztus 19. Ugron András Magyarország Kárpát medence
matyi lúdas
2020. augusztus 17. 20:49
https://i.imgur.com/SeIGbKP.jpg
zrx8
2020. augusztus 17. 16:36
Tizenévesen még liberálisnak hittem magam, aztán a libsik rádöbbentettek, hogy igazából fasiszta vagyok. Na, mindegy, ez már így marad.
toef36
2020. augusztus 17. 14:50
Kálmán L. nyelvész-kandidátus magyar-gyűlöletének nincs határa... Az MTA szégyene...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!