Csak a múlton érdemes töprengeni

2020. június 17. 14:51

Ha ilyen mértékben elhülyülünk, s elfelejtjük a múltunkat, nagyon sötét jövő vár ránk...

2020. június 17. 14:51
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Az emberi ostobaságnak mennyire mély bugyra a nácik ellen háborút viselő brit miniszterelnök szobrát megrongálva őt nácinak bélyegezni?!
Ha ilyen mértékben elhülyülünk, s elfelejtjük a múltunkat, nagyon sötét jövő vár ránk...
Ahogy a Dzsungel könyve klasszikusa mondja:

»Bagira: Minek a múlton töprengeni, ó, Ká?
Ká: Csak a múlton érdemes töprengeni.
Ami van, az volt is. És ami lesz, az nem más, mint egy visszatérő, elfelejtett esztendő.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. június 18. 02:32
"A végső cél a Magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. Ez a kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora. A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük. Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között. Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja - kormányai régen elárulták. A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát-medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma. Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes Magyar történelem eltagadása lesz az osztályrészünk. Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk." Csurka István 1998. február 8.
Emmanuel Goldstein
2020. június 17. 15:23
Chruchill természetesen nem volt náci. Viszont a nézeteinek egy része erős hasonlóságot mutat a rasszizmus különféle formáival: https://en.wikipedia.org/wiki/Racial_views_of_Winston_Churchill
luzitanxaver
2020. június 17. 15:01
Az elhülyülés sajnos már megtörtént. Nem kicsit, nagyon. Amit látunk, már ennek az eredménye. (Amúgy az teljesen egyértelmű, hogy Budapesten nem magyar anyanyelvű valaki firkálta össze a Churchill-szobrot, mert akkor nem z-vel írta volna a "náci"-t.)
vendelin
2020. június 17. 14:58
A progresszív oldal a múltat inkább eltörölni kívánja, semmint töprengeni rajta. Ők uralni akarnak egy általuk konstruált múltat, hogy annak örve alatt felépítsék a megálmodott jövőjüket. Amely jövő igen sötét és fenyegető a normalitásra nézve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!