Reménytelenül elcseszett ország ez

2019. november 16. 17:20

Hiába megannyi igyekezet, Puskás már nem lesz a nemzeti emlékezet része.

2019. november 16. 17:20
Péterfy Gergely
Facebook

„Reménytelenül elcseszett ország ez. Felavatnak egy giganagy arénát, amely annyi pénzből épült, hogy abból szanálni lehetett volna a minősíthetetlenül és megalázóan szétrohadt egészségügyet. Elnevezik egy olyan sztárról, akinek a neve csak a külföldieknek mond valamit. Puskás Ferencet pályája csúcsán Magyarország nem ismerhette, ötvenes évek-beli sikereit a rendszer szánt szándékkal elhallgatta, a suttogó emlékezet lassan elenyészett. A hetvenes években nem Puskás mezben szaladgáltak a tinik és nem arról álmodoztak, hogy olyanok lesznek, mint Öcsi, mert fogalmuk sem volt róla, hogy valahol a vasfüggönyön túl létezik egy magyar világsztár. Szégyennel vallom most be nektek, hogy amikor a kilencvenes évek elején először voltam Görögországban, nem értettem, mért ölelget az étteremtulajdonos és mért ismételgeti, hogy „Puszkász, Puszkász”. És hiába megannyi igyekezet, Puskás már nem lesz a nemzeti emlékezet része. Aztán a róla elnevezett aréna avatóünnepségén kikap a magyar válogatott, mert hiába a belelapátolt százmilliárdok – amelyekből rendbe lehetett volna tenni a minősíthetetlenül színvonaltalan magyar közoktatást (az Európai Unióban Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet) – a magyar labdarúgás katasztrofális állapotban van és nem is lesz jobb, ameddig a jelenlegi rendszer fennáll. A fiatalokkal, akik a reménytelen állapotok miatt elhagyták Magyarországot, tíz ekkora stadiont is meg lehetne tölteni. A sírt, hol nemzet süllyed el…. mondjam tovább?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adarclub
2019. november 19. 07:01
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Vakfolt
2019. november 18. 08:58
Az a probléma, hogy hiába megy a dologba a pénz rendesen, a tetves komcsi hálózat szépen elnyeli és szart sem csinál, aztán lehet köpködni a stadiont, mer milyen szar a foci. Csakhogy Dárdai megmutatta, hogy nem feltétlenül a játékosok szarok, valami más ott a bibi.
Flagellator1974
2019. november 18. 06:34
Reménytelenül elcseszett az arcod, idegenszívű.
nticovqui
2019. november 18. 00:55
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!