Az Összefogás

2019. szeptember 04. 14:34

Az MKP-Híd koalíció már biztosan nem jön össze és csak halványan lehet tippelgetni arra, mit is akarnak valójában kezdeni a pártok a helyzettel.

2019. szeptember 04. 14:34
Tokár Géza
Facebook

„Mint a gomba, úgy szaporodnak a különféle ötletek és van ez az Összefogás nevű kezdeményezés. Alá fogom írni az ívet és megpróbálom röviden azt is megindokolni, hogy miért.

Az MKP-Híd koalíció már biztosan nem jön össze és csak halványan lehet tippelgetni arra, mit is akarnak valójában kezdeni a pártok a helyzettel. A Híd talán külön indul és abban bízik, hogy lesz öt százaléka (nem lesz), az MKP pedig... nos, egyértelmű jeleket nem láttam arra, mit tesz, de elég szép kihívás megugorni az öt százalékot kilenc év és három elbukott parlamenti választás után.

A szlovákiai magyar közösség problémáira nincs csodagyógyszer, de a választóvonalak átrendezése, illetve legalább a kísérletezés egy közös alternatíva megtalálására biztosan nem ront tovább a helyzeten. Azért, mert ezen a ponton nincs hová rontani. Szerintem nagyon is van értelme szimbolikusan támogatni, hogy készüljön egy újraértelmezett »magyar« lista, ahová sok politikust meg aktivistát vesznek fel. Ez nagyjából a legtöbb, amit most politikailag tehet az egyszerű, de elégedetlen és változtatni akaró választópolgár. Pontosabban van még egy megoldás, ami kényelmes, csak értelmetlen: nem csinálni semmit és várni, amíg az egész hóbelevanc megszűnik. Én olyan száz évre teszem ennek a kifutását.

Személy szerint megértem azokat is, akik tele vannak kérdésekkel, mert válaszokból éppenséggel nem hallottunk sokat. Mi lesz a program? Ki lesz a listán? Ki nem lesz a listán? Mi történik egy ilyen listán az MKP-s vagy a Hídas státusszal? Ezeket a kérdéseket idővel mind-mind meg kell válaszolni. Addig viszont marad a proteszt-aláírás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bigbeeeee
2019. szeptember 04. 20:17
"Személy szerint megértem azokat is, akik tele vannak kérdésekkel, mert válaszokból éppenséggel nem hallottunk sokat. Mi lesz a program? Ki lesz a listán? Ki nem lesz a listán? Mi történik egy ilyen listán az MKP-s vagy a Hídas státusszal? Ezeket a kérdéseket idővel mind-mind meg kell válaszolni." Miért nem azelőtt válaszoljuk meg a kérdéseket, mielőtt aláírnánk a kezdeményező listát, Géza? Most kell akarnunk nagyon erősen valamit, aztán majd kitaláljuk, hogy mi is legyen az pontosan? Ez infantilis és tragikomikus végjátéka a szlovákiai magyar politikai közösségnek.
KEde
2019. szeptember 04. 20:03
Még kevesebb magyar megy el szavazni, mint eddig, ezt érték el. A magyar kisebbséget kéne képviselni a parlamentben , inkább az oligarchákat és külföldi tökét képviselték. Hatalmas a düh és a csalódottság az emberekben. Össze lehet itt fogni az ördöggel is, nem lesz magyar képviselet a szlovák paelamentben.
Antigoné
2019. szeptember 04. 14:49
Így van, teni kell már valamit, mert elfogy a felvidéki magyarság, ha még akkora képviselete sem lesz, mint eddig volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!