Sebaj, Tóbiás

2019. július 28. 10:23

Milyen lehet neki, aki 3800 kilométerről jár dolgozni?

2019. július 28. 10:23
Ulicza Tamás
Magyar Hírlap

„Az ingázás sötét oldalát ismeri mindenki, aki valaha dolgozott más településen, mint ahol lakik. A busz vagy vonat mindig kisebb annál, hogy mindenki kényelmesen elférjen, télen a fűtés, nyáron a légkondi nem megy. De van, akinek rosszabb. Gondoljunk csak Tóbiás József volt MSZP-elnökre, aki a Kanári-szigetekről ingázik a parlamentbe.

Ugye, máris mennyivel kisebbnek tűnik a saját szenvedésünk és az az egy-két óra, amit naponta elvesz az életünkből az, hogy forró járműveken izzadtan, más emberek arcába-hónaljába szorítva álldogálunk? Milyen lehet Tóbiásnak, aki 3800 kilométerről jár dolgozni? És mi van, ha a munkától fáradtan elszundít, és elfelejt leszállni? Az ilyen ember biztos szent, megérdemli a közösség által adott fizetését. De sebaj, Tóbiás, mind megértjük, hogy ingázásra adta a fejét, Budapesten manapság tényleg drága egy lakás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. július 29. 00:16
"Milyen lehet Tóbiásnak, aki 3800 kilométerről jár dolgozni?" Volt idő, mikor 4kor keltem, hogy 6ra dolgozni járjak a Banburyt mérni, de az nekem is hamar kijött, hogy váltani kell. Hajrá totyó!
nyugalom
2019. július 28. 18:24
Trágárka már bejelentkezett, biztos dk-klárika vagy fletó leszólt, így áthúzták az érettségin. Lesz utánpótlás a szociknál vagy a dk-nál, szeretik a trágárkodást, hiszen ők is trágárok - zsigeri!
nyugalom
2019. július 28. 18:23
Trágárkát áthúzták az érettségin, biztos leszólt dk-klárika
nyugalom
2019. július 28. 18:23
Trágárkát áthúzták az érettségin, biztos leszólt dk-klárika
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!