Origo: Sneiderék köznyugalmat megzavaró bűncselekményeket követtek el

2019. január 25. 08:27

A Jobbik elnökének kilencvenes évekbeli ügyének irataiból idézett az Origo.

2019. január 25. 08:27

A Sneider Tamás és társai ügyében a kilencvenes évek elején született vádiratból és ítéletből idézett részleteket az Origo.

A vádirat szerint „az üldözés során F. Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták.”

Közben ezt kiabálták: „büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok, dögszagúak vagytok”.

A vádiratban és az ítéletben az áll, hogy Sneider Tamás és társai sorozatosan olyan köznyugalmat megzavaró bűncselekményeket követtek el, amelyek országos közfelháborodást váltottak ki.

Sneider végül 8 hónap börtönt kapott 3 évre felfüggesztve. Ennek oka az volt, hogy beismerő vallomást tett. A túlságosan enyhének tartott ítélet nagy felháborodást keltett a kilencvenes évek elején az Origo cikke szerint.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VESZ ÉSZ
2019. január 25. 19:04
Márt az asszonyka karlengetéséért is Sneidernek felelnie kell.Mondja valaki nem a legmocskosabb maffia a Fidesz,ezek bárkit tönkre tesznek,mert megtehetik,bezzeg az övéik naponta csinálnak ennél vadabb dolgokat,de az nem számít,mert a népség nagy része hülye..
Google
2019. január 25. 16:09
Valoszinu, hogy mindig is a baloldalhoz voltak bekotve. Az ilyeneknek szabad tragarkodni, embert verni, barmit.
zakar zoltán béla
2019. január 25. 13:40
Más: Ausztrália: 1 arany, egy ezüst-női páros!!! Szép volt!
3M..
2019. január 25. 13:35
Ebbe a tenniakaró Jobbikba szerettem bele egykoron! Lehet némelyeknek újdonságként hathat, de erről szól a nemzeti radikalizmus. A Mozgalom jelenlegi elnöke nemzeti radikálisként, radikálisan viselkedett. Én személy szerint büszkeséggel nyugtázom, hogy az elnök az, akinek mondja/mondta magát. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!