Funkcionális analfabéták

2018. szeptember 24. 17:31

A diákok negyede funkcionális analfabétaként jön ki az iskolapadból.

2018. szeptember 24. 17:31
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
OS-MTI

„A diákok negyede funkcionális analfabétaként jön ki az iskolapadból, ezért a munkaadói szövetség azt kéri a kormánytól: emeljék fel a tankötelezettséget 16-ról 18 évre. 

A Demokratikus Koalíció egyetért a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnökével abban, hogy nem szabad 16 éves korban kidobni a gyerekeket az iskolából. Nem hagyhatjuk, hogy a lemorzsolódó gyerekek elvesszenek, hogy úgy jöjjenek ki az iskolapadból, hogy gyakorlatilag nem tudnak írni és értően olvasni. Át kell alakítani az elavult oktatási rendszert, csökkenteni kell a gyakorlati ismereteket nélkülöző tananyagot, megbecsült és szakmai önállósággal rendelkező pedagógusokra van szükség.

A jövő záloga a jól működő, hasznos ismereteket adó oktatási rendszerben van, és ezt nem áldozhatjuk fel a »keresztény-hazafias« szemlélet oltárán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2018. szeptember 25. 11:47
Még szerencse, hogy a DK első embere el tud igazodni a prímszámok és a kígyózó kígyók között.:-)
Magnólia
2018. szeptember 25. 08:25
„A diákok negyede funkcionális analfabétaként jön ki az iskolapadból, ezért a munkaadói szövetség azt kéri a kormánytól: emeljék fel a tankötelezettséget 16-ról 18 évre. " A munkaadó szövetség esetleg megtanulhat írni-olvasni az analfabéták helyett., mert azok már nem fognak. Az írás-olvasást, szövegértést nem 16-18 év között kell elsajátítani, hanem 6-8 év között, a tanár-tanító feladata lenne ennek megtanítása, és a szülő is segíthet. A tankötelezettség felemelése max. két évvel tovább kapják a funkcionális analfabéták szülei a csp.-ot.
1000bocs
2018. szeptember 25. 08:01
A diákok negyede? Nézzük akkor: Ha a diákok között a cigányok arányát nézzük, még jól is állunk. Őket pedig pont az MSZP-SZDSZ tandem győzte meg arról, hogy jobb dolog gyereket csinálni mint szakmát tanulni. Őkmentették fel a cigányokat a bűn terhe alól azzal, hogy nyugodtan lopjanak, hisz ők csupán “megélhetési bűnözők” akikkel kicseszett a rendszer. Ők erősítették meg a cigányokat abban hogy ne is igyekezzenek, próbálkozzanak. A legfontosabb faktor az lenne, hogy a cigány akarjon felemelkedni, legyen ez célja és végezze el az ehhez szükséges munkát. Erre a ballib rájátszva a lustaságukra megerősítette őket abban, hogy nem kell, hosz nem buktathatja meg őket a tanár. Egy szó mint száz: a baloldalnak mindig szüksége van az alcsony IQ-val rendelkező szavazórétegre. Ahogy amerikában a demokraták, európában a balosok mindent megtesznek azért, hogy aki lent van az maradjon is ott. A legjobb módszer erre az, hogy a cigányokban- feketékben erősíteni kell az agresszív dühöt, a kirekesztettség érzését. Amikor csak lehet elhallgatni előlük azt hogy az ő céltudatos munkájuk nélkül mem tudnak felemelkedni, és erősíteni bennük az érzést, hogy “a rendszernek” kell felemelni őket. A baloldali gondolkodás az emberiség rákja. Alattomos, mindent felzabál. A funkcionális analfabétizmus pedig a prímszámos pártban kiemelkedően magas.
48gondolkodó
2018. szeptember 25. 07:40
Ez a tankötelezettségi életkor igény így pontatlan, cak a páratlan években legyen 18, a párosakban maradjon 16.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!