A sors kereke fordul

2018. július 06. 08:29

Ha megvalósul a kontinens határainak hatékony védelme, végre a migráció okaira fordíthatja figyelmét az unió.

2018. július 06. 08:29
Ulicza Tamás
Magyar Hírlap

„Nemcsak Merkel sorsán, de a világon is nagyot fordított a migrációs válság. És biztosan mondhatjuk, hogy a következő európai parlamenti választásokat nagy részben a migráció és a határvédelem kérdése fogja meghatározni. A visegrádi álláspont uralkodóvá válása nemcsak Orbán Viktornak, a magyar kormánynak siker, hanem az európai embereknek, sőt, hosszú távon a bevándorlókat kibocsátó országoknak is az lehet. Értékes időt vesztettünk azzal, hogy ez a vita ilyen sokáig húzódott, és eddig gyakorlatilag a tünetek kezeléséről vitatkoztunk, nem tudtunk foglalkozni a válság okaival. Most nagy lépést tettünk afelé, hogy a kontinens biztonsága adott legyen, és reméljük, a széljárás változásával az európai politika szélkakasai nem fordulnak ismét más irányba. 

Ha megvalósul a kontinens határainak hatékony védelme, és az európai embereknek nem kell egy újabb milliós bevándorlási hullám képével kelniük és feküdniük mindennap, végre a migráció okaira fordíthatja figyelmét az unió, és nyugodtan tud Afrika és a Közel-Kelet lakóinak segítő kezet nyújtani a térség problémáinak megoldásában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2018. július 08. 08:04
Hatékony határvédelem sem a kis országok, sem a szövetségek esetében nem létezett soha, és nem is fog létezni. Bizonyos politikusok ringathatják magukat abban a hitben, hogy ők megvalósították az általuk uralt terület hatékony határvédelmét, de ezt a valóság nem igazolja. Minden ország tanítja is az ügynökeit, hogy miképpen lehet ezeket a hatékony védelmeket hatástalanítani.
Rasdi
2018. július 06. 12:28
"....végre a migráció okaira fordíthatja figyelmét az unió. " Véleményem szerint leginkább maguknak az okoknak a tényleges feltárásában. De a migráció okai ott vannak, ahonnan ezek az emberek elindulnak. Ennek következtében elsősorban az ottaniaknak kell tenni az okok kiküszöbölésében. Abban mi európaiak legfeljebb segíthetjük az ottani kormányzatot. De nem az ottani viszonyokba történő beavatkozással, "demokrácia exporttal". Arra természetes reakció az ellenkezés, és csak olaj a tűzre az ilyen "megoldás".
Mich
2018. július 06. 11:26
vagy: Soros kereke fordul...
Antigoné
2018. július 06. 10:25
Sajnos, én még most is csak maszatolást látok német részről a koalíciós kényszer miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!