Amerikából jöttem

2018. május 28. 15:19

Álszent egy európai szövetségest ostorozni Washingtonból, miközben Szaúd-Arábiában már az is eredménynek számít, hogy a nők vezethetnek autót.

2018. május 28. 15:19
Ulicza Tamás
Magyar Hírlap

„»Az Egyesült Államok legszorosabb szövetségesei azok az országok, ahol tiszteletben tartják az emberi jogokat, és ahol erős a demokrácia« – találta mondani Cardin, ami a fenyegetés határát súroló figyelmeztetés volt a magyar kormány számára. A szenátor bizonyára Izraelre és Szaúd-Arábiára utalt. De nem feltétlenül kell az amerikai szövetségesekig menni: a CIA élére most neveztek ki egy hölgyet, akinek elég komoly tapasztalata van a kínzások alkalmazásában, Guantánamo pedig még mindig működik, kicselezve az amerikai törvényeket azzal, hogy nem az Egyesült Államok területén áll.

Arról nem is beszélve, hogy a demokrácia féltését lehet, hogy előbb a keleti és a nyugati part között kéne elkezdeni, mint valahol Európában: Donald Trump győzelméig az elit nagy része tudomást sem vett a nagy tömegekről, csak a szavazatgyűjtések hajrájában vonultak le közéjük az elefántcsonttoronyból (és Trump is az elitből érkezett, ezt ne felejtsük el), az iskolai lövöldözések egyre gyakoribbakká válnak, a jobb- és baloldali szélsőségesek összecsapnak tüntetéseken, időnként halálos áldozatokat követelve, a két gazdag part menti zónát leszámítva pedig súlyos gondok akadnak az emberek megélhetésének biztosításával. Szóval, feladat ott is lenne elég, és persze ez nem azt jelenti, hogy Magyarországon minden tökéletes, és nem lehet egy külföldinek jó meglátása, de álszent egy európai szövetségest ostorozni Washingtonból, miközben Szaúd-Arábiában már az is eredménynek számít, hogy a nők vezethetnek autót. 

Magasabb szinten kéne űznünk a kitalálósdit, mert az Amerikából jöttem játékban csak az lehet sikeres, aki odafigyel a másikra, és nem csak bekiabálja, ami éppen az eszébe jut.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2018. május 28. 23:22
Amerika belülről demokratikus (valamennyire...), meg nyilván vannak demokratikusan gondolkodó politikusai is, de az államközi kapcsolatokban gengszterként viselkedik, mint bármelyik nagyhatalom...
Harangláb
2018. május 28. 23:20
...Hogy ki a zsidó, Gőring mondta meg, hogy ki a demokrata azt meg amerika...
matykox
2018. május 28. 18:29
Finom üzenet, amit a magyar olvasók egy része se ért meg. Hát még a KIA MIA, haramia banda.
Csomorkany
2018. május 28. 18:20
Erről eszembe jut a sas, a róka és a medve vicce. A sas, a róka és a medve repülőn utaznak. A sas rágyújt, majd belenyomja a csikket a medve bundájába. A medve fölbődül, de ül tovább a helyén. A róka gondolja, hogy itt ez így megy, ő is rágyújt, ő is belenyomja. A medve most már rájuk vicsorog, de csak ül tovább. A sas megint rágyújt, megint belenyomja a csikket a medve bundájába. A medve fölugrik, és rájuk dörren: "Még egy ilyen, és mindkettőtöket kidoblak a repülőből." A róka azért csak kipróbálja, rágyújt, elnyomja a csikket a medve bundájában. A medve fölugrik, kihajítja mindkettőjüket. Zuhannak, a sas odaszól a rókának: "Te róka, tudsz te repülni?" "Én? Nem." "Hát akkor mit szórakozol a medvével?" Szóval: van nekünk olajunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!