Minden erőnkkel támogatjuk Székelyföld autonómia törekvéseit

2018. május 30. 14:40

Nem szolgálja a békés egymás mellett élés ügyét, hogy az Európai Unió egyik tagországa arra sem méltatja az indítványt, hogy érdemi vitát folytasson róla.

2018. május 30. 14:40
LMP
Közlemény

„A román szenátus is elutasította a Székelyföld területi autonómiájáról szóló RMDSZ-es törvénytervezetet. Az LMP szerint európai uniós tagországban ez nem fordulhat elő, hiszen az autonómia intézménye rendkívül fontos uniós értékeket képvisel.

A Lehet Más a Politika megdöbbenésének ad hangot a román szenátus döntése miatt. Nem szolgálja a békés egymás mellett élés ügyét, hogy az Európai Unió egyik tagországa arra sem méltatja az indítványt, hogy érdemi vitát folytasson róla. 100 évvel az Erdélyt Romániához csatoló egyoldalú politikai nyilatkozat, a gyulafehérvári határozat után itt az ideje, hogy a román állam egy európai uniós tagállam elvárt érettségével tekintsen a saját területén élő őshonos nemzeti kisebbségekre.

Az LMP hitet tesz amellett, hogy az autonómia – legyen az területi vagy kulturális – a nemzeti kisebbségek önrendelkezésének elfogadott módja. Az LMP bízik abban, hogy a Minority Safepack olyan irányt szab az uniónak és a tagországoknak, hogy belátható időn belül megvalósul a teljes jogegyenlőség, és a nemzeti kisebbségek jogvédelme.”

(MTI-OS)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. május 31. 18:52
"Minden erőnkkel támogatjuk Székelyföld autonómia törekvéseit" Minden erőmmel arrább tolom a Himaláját. A sokat akar a szarka, de nem bírja a farka tipikus esete.
írmag
2018. május 31. 08:16
Úgy döntöttünk, nem szűnhet meg a Jobbik handabandázása nyom nélkül! Előre hát mind, aki más pénzét költi!
bela barva
2018. május 30. 22:31
egyesül az lmp a jobbikkal? Egy új párt lesznek?
szerafim
2018. május 30. 20:28
hát ettől, most sokan összetojták magukat. egyébként jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!