Besokallók

2018. március 27. 22:03

Tényleg olyanra bíznánk az ország vezetését, aki évente váltogatja politikai identitását? Besokallás van minden oldalon.

2018. március 27. 22:03
Horváth Zsófia
Mindset

„Tényleg olyanra bíznánk az ország vezetését, aki évente váltogatja politikai identitását? Besokallás van minden oldalon. Van, akinek a korrupció sok. Van, akinek meg a hazaárulás. Vagy az alternatívahiány. Van, akinek az összefogásnak becézett töketlenkedés. De amíg az »új felnövekvő politikusi generáció« nevei között Vona, Karácsony, Fekete-Győr vagy Márki-Zay szerepel, a besokallás aligha fog elmúlni, maximum más ügynek fog szólni.

Polarizált a társadalom, polarizáltak a gondolatok. Épp ezért fontos lenne másokkal is beszélgetni, nem csak a saját köreinkkel.

Komoly kognitív torzításokat okozhat, ha mindig csak a saját véleményünket osztókkal beszélünk, a mi álláspontunkat kommunikáló médiumot olvassuk. Például, hogy a NER április 8-án úgy fog elolvadni, mint a hó.

Kampány van, annak is az utolsó hetei, egyre feszültebb a légkör, ennek ilyen a természete. Kellenek a megalapozatlan kijelentések is, hiszen így keltődik a hangulat. Lázadni is kell, de azért nem árt, ha van mögötte alternatíva és érték.

Emlékszem nemrég beszélgettünk, kérdeztem valamit és sokáig nem válaszolt, majd csak annyit, hogy »gondolkodom, azért ez nem szégyen«. Tényleg nem.

Abban is egyetértünk, hogy a józan ész alapú gondolkodás mindig előrébb való, mint az ideológia alapú.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alex44
2018. március 28. 07:17
Úgy kormányoznának mint a Gyalog galopp című filmben az anarchoszindikalista közösség tagjai, vagyis hetenként felváltva mindig más gyakorolná a végrehajtó hatalmat.
balbako_
2018. március 28. 05:38
Jól beszél....
Mich
2018. március 27. 23:46
Fecseg a felszín...
Akitlosz
2018. március 27. 22:24
Kivel, kikkel, kikhez beszél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!