15+1 ok, hogy miért nem helyes mise végén a Fidesznek kampányolni

2018. január 15. 13:28

Nem egyszerűen magánvéleményt mondott, hanem többes szám első személyben fogalmazott, ezzel is jelezve, hogy az egyház tekintélyével kívánja leszólni a jelöltet.

2018. január 15. 13:28
Szőnyi Szilárd
Válasz.hu

„7. Egy papnak természetesen joga van elmondani véleményét a politikáról. Jó azonban, ha ezt óvatosan teszi, mert nemcsak önmagát, hanem egy olyan közösséget is képvisel, amely más, magasabb eszme alapján rendeződik, és tudható, hogy a hívők között mindenféle pártállású ember van.

8. Ha viszont egy plébános liturgikus keretek között (a hírek szerint a mise záró áldása előtt!) kampányol a Fidesz mellett, számítson arra, hogy lesznek, akik megkérdik: ezt mégis hogyan tetszett gondolni?

9. Ráadásul nem egyszerűen magánvéleményt mondott, hanem többes szám első személyben fogalmazott, ezzel is jelezve, hogy az egyház tekintélyével kívánja leszólni a jelöltet.

10. A plébános fellépése azt üzente, hogy aki megpróbál elindulni a fideszes jelölt ellen, annak ez lesz a sorsa.

11. Beszédes, hogy a papnak a híradások szerint szinte kizárólag anyagi érvei voltak a fideszes jelölt mellett: hogy a város ennyi és ennyi milliárd forintot kapott a kormánytól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. július 07. 20:40
És arra van-e ötlete, hogy sokkal később már a szocialista békeidőkben hogy halt meg Elbert János Siofokon a tíz centis vízben, felesége és fia hogy lettek öngyilkosok? Pedig olyan zsidók voltak, hogy na.. ha valaki,aztán ők a maga fajtája voltak de nagyon..Hogy Faludyt - aki szintén elég baloldali volt -miért szállították Recskre..hogy a megszállottam baloldali újságírók és írók közül miért menekültek el fejtvesztve a baloldali-liberális-zsidó szabadsághősök elől? Egyáltalán..van magyarázata arra, hogy köztudottan ávós nyilasok leszármazottai mit keresnek a közéletben? megmondhatom: a maga liberális fajtája tartja őket ott..Horthyt meg hagyja békén és ne hazudozzon össze vissza úgy, hogy dokumentumok ezreivel lehet magát cáfolni, maga hülye szolga.
Agnieszka
2018. január 16. 13:53
Ez egy szabad ország. A plébános azt mondta, ami a véleménye és amivel vszg. sokan egyet értenek. A Hont meg külföldi támogatás reményében választási bojkottot szeretne, mert nem biztos, h. kis kedvencei, akik teljes sikerrel lovasították meg a nemzeti vagyont, háborús mértékú gazdasági veszteséget okozva, nem elég biztos, h. szabad választások útján vissza kerülhetnének 8 ínséges év után újra a hatalomba, úgyhogy fujj, választások, le vele! Jöjjenek a művelt nyugati tankok, mégha csak thinkek is! Ez egy szabad ország, már miért épp NE a plébános foglalhatna politikailag állást? Nem azon kéne vitatkozni, h. joga van-e a templomban királyi többesben kinyilatkoztatni a véleményét, hanem azon, h. mi az igazság tartalma annak, amit mond. Azzal elég nehéz lenne, ennek a majdnem 8 fideszes évnek egyértelmű nyertesei pl. a dolgozó, adózó, gyermeket vállaló családok és így tovább. MINDENT megléphettek volna a fosztogató Gyurcsány kormányék!
csuka
2018. január 16. 12:37
ORBÁN VIKTOR LEBUKOTT: KÖZEL KÉTSZER ANNYI MIGRÁNST TELEPÍTETTEK BE TITOKBAN, MINT A KVÓTA SZERINT KELLETT VOLNA https://alfahir.hu/2018/01/16/migransok_bevandorlas_orban_viktor_hazugsag_vona_gabor_jobbik_kormanyvaltas
makapaka2
2018. január 16. 08:57
Ezt a jelöltet nem nehéz , és nem helytelen leszólni, mert egy hazudós, megélhetési politikus, aki semmi pozitívumot nem tudna nyújtani Hódmezővásárhelynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!