Itt szellemi népirtás folyik

2018. január 02. 21:18

Elképesztő mértékben cinikus és antiszociális a kormánypárt viselkedése. És nem üti ki a biztosítékot. Interjú.

2018. január 02. 21:18
Inotai András
Zoom.hu

„Nézze meg, mi történik a humántőkével, amely kulcsa a fenntartható versenyképességnek és alapja a társadalom kiegyensúlyozott fejlődésének. Ez három területen keresztül figyelhető meg. Az oktatáson, a kutatásfejlesztésen és az egészségügyön keresztül. Ezek az alapkövek. Mindhármat tudatosan lerombolták az elmúlt években.
Ehhez kapcsolódik az a fajta és mértékű társadalmi polarizáció, amelyhez hasonló soha nem történt az Európai Unióban. Ezeknek ráadásul magam is haszonélvezője vagyok, de egyáltalán nem kívánok az lenni! Mondok példákat is, hogy jobban látható legyen, miről beszélek. Az egykulcsos személyi jövedelemadó önmagában véve brutálisan antiszociális. Most jóval kevesebb adót fizetek, mint az új adókulcsok bevezetése előtt, de megélnék a magasabb, korábbi adóteherrel is. Ugyanakkor a többiek, akiknél a változtatás az elvonások növelését hozta, kínlódnak, miközben a költségvetés igen jelentős bevételektől esett el, amelyeket többek között oktatási, szociális és egészségügyi kiadásokra lehetett volna fordítani. A másik a nyugdíjrendszer. Nem szorulok rá arra az 1,8 vagy 2 százalékra, amit a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer automatikusan mindenkinek egyformán biztosít. A növekményt szívesen odaadnám annak, akinek ennél több kellene, hogy az európai unió állampolgárához méltóan éljen, és létfontosságú többletfogyasztásával – 27 százalékos fogyasztói adókulcs mellett – még a költségvetés bevételeihez is hozzájáruljon. Elképesztő mértékben cinikus és antiszociális a kormánypárt viselkedése. És nem üti ki a biztosítékot.

Talán azért, mert az emberek azt hallják a kormányuk szájából, amit szeretnének…

Bocsánat! Vissza kell, hogy térjek a humántőkére. A három elem mellett ugyanis egyre többször megjelenik egy negyedik is, amelyet leginkább a skandináv országok kapcsán emlegetnek. Az innovatív társadalom. Ez meghatározó eleme kulcsa a sikeres és fenntartható fejlődésnek a XXI. században. Különösen kicsi és a világgazdasági folyamatokba alapvetően beágyazott országok esetében, hogy versenyképesek maradjanak. Az innováció ugyanis nem technológiai és nem is gazdasági természetű, hanem társadalmi kategória. Alapvető kérdés, hogy egy társadalom mennyire alkalmas arra, hogy a XXI. század felgyorsult világában helyt tudjon állni. Magyarország ebből a szempontból nemcsak mélyen a negatív tartományban van, de a kormányzat népbutító intézkedései és propagandája tudatosan és felelőtlenül rombolja – és több területen már szét is rombolta – a sikeres alkalmazkodás pilléreit.

(...)

Valóban ez a cél? Mert ha igen, akkor itt valami nagyon, nagyon félrement. Ezekkel ugyanis azt üzeni a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó kormány, hogy pusztuljon el négymillió magyar – már bocsánat –, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez lenne a nagy nemzeti idea? Mert ha én összerakom a kormányzati politika számos elemét, akkor azt látom, hogy a döntések bizony ebbe az irányba mutatnak. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. január 06. 00:01
"Ez három területen keresztül figyelhető meg. Az oktatáson, a kutatásfejlesztésen és az egészségügyön keresztül." Ha a gyerekeket nem oktatják rendesen (PISA), a kutatásfejlesztésbe és az egészségügybe öntött milliárdoknak semmi látszatja nincs, akkor azok miért is különböznek a focitól?
Zsolt75
2018. január 04. 08:47
Valószínűleg én is hülye vagyok, hogy az egykulcsos adót támogatom. Egy többkulcsossal, pláne egy adómentes minimálbérrel 5 alkalmazott után több százezer maradna a zsebemben havonta. Még emelnék is nekik egy huszast...
navis praetoria
2018. január 04. 01:19
Megint ez a groteszk, elképesztő hücpe. 1945 óta folytattátok a szellemi népírtást egész a legutóbbi időkig. És most az ennek ellensúlyozására tett bátortalan próbálkozásokra próbáljátok rásütni azt, amit ti csináltatok Révai , Gerő, meg Aczél vezényletével.
2018. január 03. 23:01
A második és a harmadik Orbán kormány legnagyobb társadalmi "felfedezése" a csökkentett mértékű szellemi újratermelés/termelődés volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!