Black Lives Matter az Erkel Színházban

2018. január 19. 08:02

A normalitásért harcolók ki kell, hogy álljanak egymás mellett, mert egy csónakban eveznek.

2018. január 19. 08:02
Apáti Bence
888

„»Betiltanának egy előadást az Operában a színészek bőrszíne miatt.« – kezdi cikkét Kovács Bálint tegnap az Indexen. (...)

Én magam nem is szeretnék ezzel a (fehér)fajgyűlölő hülyeséggel sokat foglalkozni. Egyrészt, mert megtette helyettem Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója, másrészt, mert teljesen abszurdnak tartok egy ilyen kitételt – csak fekák játszhatnak egy operában – 2018-ban, amikor Achilleust például egy fekete színész fogja játszani egy haladók által megbecstelenített filmben, és számos hollywoodi alkotás is kvótanégerekkel kerül bemutatásra. Épp reneszánszát éli a fehérkormozás (whitedirtyng – saját alkotás), ahogyan a fekete jogvédők meg minden lehetséges fórumon a ruhájukat tépkedve toporzékolnak, ha egy színész egy árnyalatnyival világosabb a szerintük megfelelő színnél. (Blackwashing – ez nem saját)

2018-ban ilyen dolgokról vitatkozni Közép-Európában kábé olyan, mintha valaki arról nyitna vitát, hogy milyen királyság volt Chicagóban 70 évvel ezelőtt, mikor a feketék még nem szállhattak fel a buszokra, aztán meg milyen kevésbé király, amikor már felszállhattak, de csak hátra ülhettek. 

A normalitásért folyó kultúrharcban érdemes néha felvenni a kesztyűt, és elhatárolódni a genderlobbi spicc cipős, balettszoknyás fiúcskáitól (?), ahogyan érdemes kiállni egy rasszista, fehérgyűlölő, művészetellenes, agyament hülyeség ellen is. A normalitásért harcolók ki kell, hogy álljanak egymás mellett, mert egy csónakban eveznek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. január 19. 14:01
Ez pont olyan idiotizmus, mint a chicagoi szimfonikus zenekar követelése a fekete-, és női zeneszerzők műveinek repertoárba vételéről (akik nincsenek).
röviden
2018. január 19. 13:56
Tudvalevő, hogy csak fehér rasszizmus létezhet. És tessék, egy újabb bizonyíték.
Megtalálta
2018. január 19. 13:07
Ennyit az indexről, meg az általuk képviselt minőségről. Libsi koszfészek.
orion
2018. január 19. 13:02
Nem értitek a haladást. Carmen leöli Don Josét, a haladárok a kultúrát. Halott fehér csávók a sírból nácultatják withe powerezik az arra fogékonyakat, ez ellen mindenképp nagyon harcosan fel kell lépni. Vettem jegyet a Porgy és Bessre. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!