Európa válaszúthoz érkezett

2017. október 09. 17:34

Szemben az öngyűlölő hangadókkal, mi meg akarunk maradni.

2017. október 09. 17:34
Náray-Szabó Gábor
Magyar Idők

„A migránsok beözönlését követő terrorcselekmények, erőszakos megnyilvánulások csak a jéghegy csúcsát jelentik, az igazi veszély majd a század végén lesz mindenki számára világos. Ahogyan Michel Houellebecq francia író Behódolás című regényében jövendöli: ha többségbe kerülnek, átveszik a hatalmat. Azt már én teszem hozzá: akkor jaj a liberális, hedonista életformának, vége a női egyenjogúságnak.

A mai Európa nem az, amiért gyerekkoromban imádkoztam. Mégis, ha összehasonlítjuk hazánk állapotát a nyugati országokéval, bizony irigykedve tekintünk rájuk, mert majd minden vonatkozásban elmaradunk az ottani, áhított színvonaltól. Az elmúlt évek számtalan eredménye sem tudott változtatni azon, hogy szegényebbek vagyunk, gyengébb az infrastruktúránk, nem vagyunk eléggé egészségesek, kívánnivalók vannak az oktatással, a közigazgatással, a természeti tőkével és bizony a közbizalommal kapcsolatban is.

Egy dologban azonban nemhogy lemaradunk, hanem élen is állunk: szemben az öngyűlölő hangadókkal, mi meg akarunk maradni. A család és a nemzet összeköt minket a szembenálló politikai vélemények ellenére, jobb- és baloldali emberek egyaránt örülnek az itt-ott elért magyar sikereknek, és szeretnék, ha utódaink száz meg száz év múlva is magyarul beszélnének a Kárpát-medencében. Ha viszonylag szegények is vagyunk, sokszor úgy érezzük, hogy az ág is húz minket, mégis van jövőnk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2017. október 10. 11:03
Nagyon jó írás!!! Én nem félnék annyira ettől a genderizétől, mert csak egy hülye divat. Már az általános iskolában megtanítjuk a gyerekeknek, hogy a férfi és a nő biológiailag különbözik egymástól (eltérő hormonok, fizikai felépítés, stb.) Ezek után egyetemi tanárként azzal előállni, hogy a férfiak és a nők "semlegesnek" születnek és csak társadalmi hatásoktól érzik magukat nőnek vagy férfinak, ez olyan kapitális ökörség, amely nyilvánvalóan nem tartható sokáig és a naponta milliószámra bekövetkező nemi aktusok teszik semmissé. A nemzeti érzés sem fog eltűnni. Aki járt már Németországban futball-világbajnokság idején, s látta azt az őrjöngést, amit a németek egy-egy győzelem után művelnek, az érti, mire gondolok. A történelem-oktatás eltörlése azonban rendkívül veszélyes, mert érzéketlenné tette a nyugatiakat az iszlám invázió iránt, ezzel párhuzamosan a fogyasztói hedonizmus és az informatikai kábulat pedig szenvedélybeteggé tett egész generációkat. Ez utóbbi jelenség bennünket is elnyeléssel fenyeget.
Agnieszka
2017. október 10. 09:34
Lehet únni a sorosozást, a plakátokat, a nemzeti konzultációt, de ami formálódik, annyira ijesztő, h. nem lehet belőle sok. Ez TÉNYLEG egy terv és terv szerint halad. A gazdag nyugat még ma is csillog-villog, de a növekvő szemét a közterületeken, a nogo zónák, a drasztikusan romló közbiztonság és a svéd, norvég, német őrület jelei azért figyelmeztetnek, baj van és SEMMI hatásosos intézkedés NINCS, túl sok már most is az ellenérdekelt fél. A szólásszabadadságot, a szabad média szerepét kinn pedig felejtsük el! A néhány hónap múlva itthon következő választás tétje az, h. beszámítható lesz-e a kifosztott, eladósított elöregedő, omló vakolatú ország is, ami történetesen a mi hazánk, az omló nyugati bástyák sorába. Nagy erők mozdulnak meg, h. ez megtörténjen. Nincs az a tétre emlékeztető figyelem felkeltés, ami a veszély nagyságát tekintrve sok lehetne. Hajrá V4! Hajrá Magyarország!
Text adósság
2017. október 10. 03:05
"Válaszút" Így is lehet mondani, csak nem elég szakszerű. Az útelágazódás az az igazi. Persze nehéz szó tudom.
robag
2017. október 09. 23:12
Örülök ennek a pozitív írásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!